Μανωλόπουλος: «Βγάλαμε όλο τον τσελεμεντέ του μπάσκετ»

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος υποκλίθηκε στην εντυπωσιακή στήριξη του κόσμου στα παιχνίδια του Ήφαιστου στη Λίμνο. «Βγάλαμε όλο τον τσελεμεντέ του μπάσκετ», σχολίασε.

 Μανωλόπουλος: «Βγάλαμε όλο τον τσελεμεντέ του μπάσκετ»

Ο προπονητής του Ήφαιστου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, σχολίασε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου: «Γι’ άλλη μία φορά θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο της Λήμνου. Καθημερινά αισθανόμαστε ότι ο κόσμος νιώθει δική του την ομάδα. Την αγαπάει και την προσέχει. Αυτό γίνεται καθημερινά όχι μόνο όταν έρχεται στο γήπεδο όπου η βοήθεια του είναι τεράστια.

Όσον αφορά το παιχνίδι, να δώσω συγχαρητήρια στο Λαύριο. Έχουν κάνει κάποιες καλές προσθήκες τον τελευταίο καιρό, είναι μία πολύ δυνατή και πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικό προπονητή. Ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες και θα μπορούσα να πω πώς ήμασταν πιο τυχεροί. Επιτρέψτε μου να πω ότι στο τέλος η αυτοθυσία των παικτών στην άμυνα ήταν συγκινητική. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο κάναμε πάρα πολλά πράγματα. Βγάλαμε όλο τον… Τσελεμεντέ του μπάσκετ, όλες τις συνταγές και πάντα υπήρχε ένα παιχνίδι τακτικής μεταξύ των δύο πάγκων. Με διάφορες κινήσεις και απαντήσεις από τις δύο πλευρές.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μας στα 30 λεπτά. Στα πρώτα δέκα λεπτά όμως, ήμασταν ανέτοιμοι. Δεν παίξαμε σύμφωνα με το πλάνο που είχαμε. Πριν από το παιχνίδι είχαμε πει ότι είναι μία ομάδα που σουτάρει πάρα πολύ καλά και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να εκτελέσουν. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι κι έγινε το αντίθετο απ’ ότι είχαμε πει. Στη συνέχεια όμως, κάναμε αυτό που έπρεπε και αν εξαιρέσουμε τα πρώτα δέκα λεπτά, το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα».

Για το αν ήταν νίκη οκτάδας: «Ας μην κοροϊδευόμαστε, η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση βαθμολογικά. Πολλές φορές χρειάζεται και παραπάνω από επτά νίκες για να σωθεί κάποια ομάδα. Εμείς είμαστε σε καλή βαθμολογική κατάσταση και ο μόνος τρόπος για να κοιτάξουμε ψηλότερα, είναι ν’ ασχολούμαστε κάθε φορά με το επόμενο παιχνίδι. Να προετοιμαζόμαστε σωστά, να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε».

Σερέλης: «Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες»

Ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, δήλωσε πως: «O κόσμος είδε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι. Δύο ομάδες που έπαιξαν πολύ δυνατά και η μία προσπάθησε να εξουδετερώσει τα ατού της άλλης. Υπήρχε πολύ τακτική στο παιχνίδι. Είναι από τα παιχνίδια που ένας προπονητής –από την δική μου την πλευρά- είναι ευχαριστημένος που η ομάδα έπαιξε σε μία δύσκολη έδρα με έναν καλό αντίπαλο, πολύ καλά τακτικά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είχε αρκετά καλά στοιχεία αλλά στο τέλος, στις λεπτομέρειες, φτάνει στο σημείο να χάνει το παιχνίδι και αυτό μας λυπεί πάρα πολύ. Αρκεί να θυμηθούμε στο 76-76 πώς η μπάλα τέσσερις-πέντε φορές ήταν μεταξύ στεφάνης και ταμπλό της ομάδας της Λήμνου. Μόνο αυτό αν έμπαινε ενδεχομένως να μας είχε δώσει τη νίκη.

Θεωρώ πώς αν η ομάδα μου συνεχίσει να παίζει με αυτόν τον τρόπο, με την έλευση των νέων παικτών και τη δουλειά που κάνουμε το τελευταίο διάστημα, θα προσπαθήσουμε και θα πάρουμε νίκες εκτός έδρας με καλές ομάδα σα τον Ήφαιστο. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της Λήμνου και καλή χρονιά σε όλους, μπασκετικούς και μη».

Για τη χρησιμοποίηση του Τόμας: «Αγωνίστηκε 24 λεπτά, είναι νέος στην ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος καθώς και οι τρεις είναι καλοί παίκτες, το γνωρίζαμε. Η αλήθεια είναι πώς έχουν προσαρμοστεί αρκετά γρήγορα, ευτυχώς για εμάς. Θα προτιμούσαμε ο Φεβρουάριος ν’ άρχιζε αύριο το πρωί. Να είχαμε ένα μήνα, θα μας βοηθούσε πολύ σαν ομάδα γιατί είχαμε τρεις καινούργιους παίκτες. Αλλά παρόλα αυτά θεωρώ ότι μπορούν να μας βοηθήσουν άμεσα στα παιχνίδια που έρχονται».