Άρης: Μποχωρίδης και Τζόουνς οι πιο… αδύναμοι κρίκοι

Χριστούγεννα στο γήπεδο θα κάνει ο Άρης, έχοντας στο μυαλό τον “τελικό” με την Κύμη στην Χαλκίδα. “Τελικός” διότι οι ίδιοι οι παίκτες του έβαλαν τους εαυτούς τους σε πολύ δύσκολη θέση μετά τις πέντε σερί ήττες και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν παιχνίδι μέσα στο Αλεξάνδρειο.

Άρης: Μποχωρίδης και Τζόουνς οι πιο… αδύναμοι κρίκοι

Είναι γεγονός πως η εντός έδρας ήττα από τον Χολαργό δεν… χωνεύεται εύκολα. Οι φίλαθλοι ξέσπασαν, το ίδιο και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος, που προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση με την αντικατάσταση του Βαγγέλη Αγγέλου με τον Γιάννη Καστρίτη, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήρθε, διότι πολύ απλά οι παίκτες δεν παίζουν αυτό που μπορούν.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο καλύτεροι παίκτες του Άρη, αυτοί με τα πιο “ακριβά” συμβόλαια στην ομάδα, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο λόγος γίνεται για τους Λευτέρη Μποχωρίδη και Λάκι Τζόουνς.
Αμφότεροι δεν πραγματοποιούν καλή σεζόν με τον Άρη. Είναι πασιφανές αυτό και άλλωστε αυτοί έχουν βρεθεί στο επίκεντρο όλων. Είτε δεν έχουν βρει ακόμα τη φόρμα τους, είτε δεν μπορούν να αποδώσουν όσα μπορούν μέσα σε αυτό το ρόστερ, είτε δεν υπάρχει ακόμα “χημεία” στην ομάδα, σημασία έχει ότι οι δύο - θεωρητικά τουλάχιστον - καλύτεροι παίκτες του Άρη δεν δίνουν αυτά για τα οποία αποκτήθηκαν.

Πέρα από τα στατιστικά που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, η εικόνα που έχουν μέσα στο γήπεδο σε συγκεκριμένους αγώνες, σε αυτούς που “λείπουν” από τον Άρη για να είναι ψηλότερα στη βαθμολογία, είναι αποκαρδιωτική.
Οι κίτρινοι έχουν κάνει τρεις “άσχημες” ήττες. Από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όταν οι κυανέρυθροι ήταν ακόμα με πολύ ευάλωτο ρόστερ, από το Περιστέρι και τον Χολαργό στο Αλεξάνδρειο. Αν αντί για 2-8 το ρεκόρ τους ήταν 5-5 ουδείς θα μιλούσε σήμερα, ουδείς θα είχε παράπονα.

Σε αυτούς τους αγώνες οι δύο - θεωρητικά - καλύτεροι παίκτες του Άρη ήταν ωσεί παρόντες, με απόδοση κάτω του μετρίου.

Ο Μποχωρίδης έχει σε αυτά τα τρία παιχνίδι 8 πόντους μέσο όρο με μόλις 8/27 σουτ εντός πεδιάς, ενώ ο Τζόουνς μέτρησε μόλις 7,3 πόντους μέσο όρο με 6/17 σουτ εντός πεδιάς!

Αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι με τους δύο καλύτερους παίκτες του να έχουν τέτοια απόδοση, ο Άρης είναι δύσκολο να κερδίσει τον οποιονδήποτε και είναι προφανές ότι το βάρος του Καστρίτη θα πρέπει να πέσει σε αυτούς, αν θέλει να δει άμεσα διαφορετική εικόνα της ομάδας του.

Εννοείται ότι και οι υπόλοιποι παίκτες θα πρέπει να δείξουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και να έχουν μια πιο σωστή προσέγγιση στους αγώνες, διότι όσο δίκαιο είναι οι Μποχωρίδης και Τζόουνς να δέχονται κριτική γιατί ο κόσμος έχει προσδοκίες από αυτούς, άλλο τόσο άδικο είναι να μην μπαίνουν στο “κάδρο της κριτικής” και οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους.