Πρέλεβιτς: «Είναι τέλος εποχής - Ο ΠΑΟΚ η μόνη ομάδα χωρίς ιδιοκτήτη»

O Mπάνε Πρέλεβιτς αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ, δεν αντέχει άλλο να σηκώσει το οικονομικό βάρος και ζητάει βοήθεια  από επιχειρηματίες, ώστε να "αναπνεύσει" η ομάδα. 

Πρέλεβιτς: «Είναι τέλος εποχής - Ο ΠΑΟΚ η μόνη ομάδα χωρίς ιδιοκτήτη»

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε: «Αργά κατάλαβα πως από εμάς πρέπει να ξεκινήσουν τα πάντα για την εύρεση επενδυτή κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που έγινε αυτή η συνέντευξη Τύπου, έχοντας ενημερώσει σχετικά και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη».

Και συνέχισε: «Κάνοντας τον απολογισμό του καλοκαιριού έκανα λάθος στην εκτίμηση της αγοράς. Ποτέ στους στόχους μας δεν ήταν να κυνηγήσουμε ομάδες που δίνουν χρήματα. Στόχος ήταν να έχουμε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία. Δηλαδή έβδομο – όγδοο μπάτζετ στην Ελλάδα, στην Ευρώπη δεν το συζητώ. Δεν είχαμε υπολογίσει κάποιους νόμους για στοιχηματικές εταιρίες που τις κάνει ν’ απέχουν. Κι εδώ θέλω ν’ ανακοινώσω τον χορηγό της φανέλας, την εταιρία Watt & Volt».

Αναφορικά με το νέο επενδυτή: «Για να προσελκύσουμε ιδιοκτήτη πρέπει να παρουσιάσουμε κάτι. Να στηρίξουμε όλοι την ομάδα για να παρουσιάσουμε μια δυναμική. Δεν υπάρχει κανείς που θέλει να βάζει χρήματα και να τα χάνει. Η ΚΑΕ έχει δομή που μπορεί να προσελκύσει επιχειρηματίες. Κανείς δε θα έρθει μόνος του. Πρέπει να πάμε να τον βρούμεμ να του παρουσιάσουμε την ομάδα. Η πόρτα μας είναι ανοικτή για όλους. Πρέπει να κάνουμε αυτήν τη διασπορά πως ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα χωρίς ιδιοκτήτη. Αυτός ο κύκλος έχει τελειώσει. Δεν έχουμε να προσφέρουμε τίποτα άλλο».

Κι ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ως εξής: «Όταν πάω στο ποδόσφαιρο στην Τούμπα με σταματάει κόσμος και μου λέει, εσείς μας κάνατε ΠΑΟΚ, εννοώντας την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Μια ολόκληρη γενιά δημιουργήθηκε από το μπάσκετ. Όποιος δεν το ξέρει να διαβάσει ιστορία να το μάθει. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύω πως ο κ. Σαββίδης θα συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα μας μέχρι να βρούμε νέο ιδιοκτήτη».

Στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις στις οποίες απάντησε τα παρακάτω:

Για κ. Σαββίδη

«Είμαστε πολύ τυχεροί που ήρθε ο κ. Σαββίδης. Δεν υποσχέθηκε ποτέ τίποτα. Πηγαίναμε, κάναμε συζητήσεις και παρουσιάζαμε δεδομένα. Περισσότερο επιθυμία μας ήταν η εμπλοκή του. Του είμαι ευγνώμων, του χρωστάμε, δε μας χρωστάει».

Για το νέο επενδυτή

«Η επιθυμία είναι να προέρχεται μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αν δε βρεθεί θα πρέπει να είναι από αλλού. Δε χρειάζεται να γνωρίζει το άθλημα. Πρέπει να θέλει να επενδύσει για να ωφεληθεί η επιχείρησή του και μαζί μ’ αυτήν κι η ομάδα. Όλα έχουν αλλάξει, στόχος είναι να γίνει η ομάδα αυτοχρηματοδοτούμενη. Κι αυτό μπορεί να το πετύχει μόνον ένας επιχειρηματίας. Αυτός είναι ο στόχος. Δομή υπάρχει, πόροι δεν υπάρχουν. Χρειάζονται μεταγραφές, όχι αγωνιστικά, αλλά στελεχών για να τρέξουν κάποια πράγματα».

Για το λάθος του καλοκαιριού

«Ο προϋπολογισμός γινόταν πάντα βάσει έρευνας της αγοράς και του ανταγωνισμού. Δυστυχώς για να έχεις το έκτο, έβδομο μπάτζετ ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι 50% υψηλότερος από πέρσι. Θα το παλέψουμε για φέτος γιατί είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει στήριξη».

Για το αν θα μπορούσε να κάνει κάτι στα επτάμιση χρόνια και δεν το έκανε

«Άλλο θέλαμε, άλλο έγινε και δυστυχώς πρέπει να πάρουμε άλλο δρόμο όλον αυτόν τον καιρό».

Για το αν δε βρεθεί λύση

«Πιστεύω πως θα υπάρχει αποτέλεσμα γιατί θα κινηθούμε όλοι μαζί για πρώτη φορά. Αν περιμένουμε κάποιον δε θα γίνει ποτέ. Αν κινηθούμε όπως πρέπει η λύση θα βρεθεί. Η λύση υπάρχει κάπου πρέπει να τη βρούμε».

Για το από που πηγάζει η αισιοδοξία αυτή

«Από τον χαρακτήρα μου ... ».

Για το αν το λάθος σχετίζεται και με τη στήριξη του κ. Σαββίδη

«Θα συνεχίσει να μας βοηθάει κι είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει. Ξαναλέω πως θα του είμαι αιώνια ευγνώμων για τη βοήθειά του στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ».

Για το αν ισχύει η παραίτησή του

«Ισχύει φυσικά. Δεν έχω απαραίτητη ενέργεια ν’ αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Τ’ όνομά μου είναι Μπάνε, όχι ... Ντάμπο. Δεν έχω αυτήν την ενέργεια».

Για το πόσο θα είναι το άνοιγμα

«Θέλω ν’ αποφύγω ν’ απαντήσω επειδή δε νομίζω πως οφείλω να πω νούμερα. Τα λέμε εκεί που πρέπει ... »

Για το λόγο που ο κ. Σαββίδης δεν ενδιαφέρεται για το μπάσκετ

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε κάθε απόφασή του».

Για το ποσό που έχει βάλει ο κ. Σαββίδης

«Δε θέλω να το συζητήσω τώρα επειδή δεν μπορώ να δώσω ουσιαστική απάντηση». Για το αν αφέθηκε το περιθώριο να το κάνει κάποια στιγμή μελλοντικά «Μακάρι! Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο ...».

Για το αγωνιστικό τμήμα

«Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια που έχουν εκπαιδευτεί να ... μην ακούν. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική κι αυτός είναι ο στόχος, ομάδα που θα διεκδικεί. Τώρα αν θα κερδίσει ή αν θα χάσει είναι πολλές λεπτομέρειες που καθορίζουν το αποτέλεσμα».

Για το αν τρομάζει το οικονομικό παρελθόν

«Είναι πολύ περισσότερα αυτά που απαιτούνται για τη συνέχεια, παρά αυτά που προηγήθηκαν».

Για το αν υπάρχει κάτι που τον φοβίζει άμεσα

«Αν είχα την αίσθηση φόβου το 2011 δε θα αναλάμβανα αυτήν την ευθύνη. Για όλα υπάρχει λύση. Διάθεση να υπάρχει και λίγη στήριξη από όλους».

Για το αν έχει κάνει την αυτοκριτική του

«Βεβαίως, πιστεύω δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με την εκπαίδευση του κόσμου μας, τί είναι μπάσκετ, αθλητισμός κλπ. Είναι πάρα πολύ σοβαρό κομμάτι. Αυτό δεν το έχουμε κάνει».

Για το αν μετάνιωσε για την επιλογή του κι αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω

«Είμαι περήφανος για όλα όσα έχουμε καταφέρει όλοι μαζί, με όλους τους ανθρώπους που είναι εδώ. Δεν το βλέπουν σα δουλειά. Μπορεί να είμαστε κι η μόνη πτωχευτική εταιρία που έχει βγει από το άρθρο κι όχι μόνο αθλητική. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη στην Ελλάδα. Δεν κινδυνεύει, δεν έχει δικαστήρια, έχει ένα περιβάλλον που μπορεί να ενδιαφέρει έναν επενδυτή».

Για το αν μπορεί ν’ αλλάξει η εικόνα του γηπέδου στις κερκίδες

«Το έχω πει πως δεν έχουμε ασχοληθεί σωστά. Όχι πως δεν το επισημάναμε αλλά στην καθημερινότητα υπάρχουν τόσο σοβαρά θέματα που δε μας επέτρεπαν. Δεν πρέπει να έχεις το θέμα της επιβίωσης καθημερινά για να μπορείς ν’ ασχοληθείς σοβαρά».

Για το αν ο νέος επενδυτής πρέπει να είναι στο μέγεθος του κ. Σαββίδη

«Καμία σχέση ... Δεν έχει σχέση το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ. Αρχικά να υποστηρίξει αυτό που είμαστε. Κι από εκεί και πέρα αν υπάρχει κάτι παραπάνω, τα βάζει ο ίδιος και κυνηγάει τα όνειρά του».

Για τη λέξη ομογένεια που χρησιμοποίησε τρεις φορές

«Πιστεύω πάρα πολύ στην ομογένεια και στη διασπορά. Είναι κάτι άλλο που δεν έχουμε κάνει ακόμη. Υπάρχουν φίλοι της ομάδας σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία. Πιστεύω πως εκεί μπορεί να υπάρχει λύση και πρέπει να τους μιλήσουμε, να τους παρουσιάσουμε τα δεδομένα».

Για το αν θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ ν’ αντέξει οικονομικά ως τέλος

«Να πω ξανά, δε φοβάμαι τίποτα. Υπάρχει και θα υπάρχι στήριξη, είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Για το αν έπρεπε πιο συχνά να εμφανίζεται και να μιλάει

«Σωστά, εγώ φταίω, δε μιλάω πολύ». Για το αν ο αγώνας με τον Άρη την Κυριακή είναι μια ευκαιρία για την ενότητα «Είναι μια σημαντική ευκαιρία για να στείλουμε ένα μήνυμα. Ας πράξει ο καθένας όπως θέλει, σύμφωνα με τη συνείδησή του, όπως κάνω κι εγώ. Αλλά σίγουρα μπορεί να είναι ένα μήνυμα. Δε θα στείλω εγώ κάποιο μήνυμα αλλά το θέμα είναι τί μήνυμα θα στείλει ο κόσμος σε μας».