Σωτηρίου: Ο αποκλεισμός δεν μηδενίζει όσα έχουμε πετύχει

H Εθνική Γυναικών δεν τα κατάφερε να περάσει στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2019, όμως

Σωτηρίου: Ο αποκλεισμός δεν μηδενίζει όσα έχουμε πετύχει

Η Εθνική Γυναικών μπορεί να μην κατάφερε να περάσει στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2019, αλλά η πορεία που έχει κάνει την τελευταία δεκαετία είναι κάτι παραπάνω από πετυχημένη.

Λίγες ώρες μετά το φινάλε των υποχρεώσεων της στα προκριματικά η Κατερίνα Σωτηρίου έκανε έναν μίνι απολογισμό τονίζοντας ότι η Εθνική έδωσε τα πάντα στο παρκέ. «Κλείνει αυτός ο κύκλος των αγώνων χωρίς η ομάδα μας, δυστυχώς, να καταφέρει να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2019. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα χάνει την αξία της και ότι δεν προσπάθησε δίνοντας το 100% των δυνάμεών της. Αυτό το σύστημα με τα "παράθυρα" και με τον τρόπο που τελικά κρίθηκε η πρόκριση θεωρώ πως δεν είναι δίκαιο. Σημασία έχει ότι η ομάδα έπαιξε με πάθος και ήταν ενωμένη μέχρι το τέλος. Οι δύο τελευταίοι αγώνες σηματοδότησαν και το τέλος από την Εθνική της Στέλλας Καλτσίδου, μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της γενιάς μας με ανεκτίμητη προσφορά. Κλείνει ένας κύκλος. Δεν θα πρέπει να το βάλουμε κάτω. Θέλει προσπάθεια, συνοχή και κοιτάμε μπροστά τον επόμενο στόχο που είναι τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021».

Η έμπειρη φόργουορντ χαρακτήρισε κάτι παραπάνω από επιτυχημένη την πορεία της Εθνικής την τελευταία δεκαετία. «Η ομάδα αυτή είναι η πιο πετυχημένη Εθνική Γυναικών όλων των εποχών και ένας αποκλεισμός δεν μπορεί να μηδενίσει όλα όσα έχει καταφέρει αυτά τα χρόνια. Ο κορμός της Εθνικής έχει μείνει ίδιος για πολλά χρόνια, αλλά τώρα έρχεται σιγά σιγά η νέα γενιά, καθώς όλο και περισσότερες νεαρές αθλήτριες μπαίνουν στην ομάδα».

Στα θετικά, σύμφωνα με την Κατερίνα Σωτηρίου, είναι και το γεγονός ότι η Εθνική Γυναικών έχει δημιουργήσει το δικό της κοινό. «Είναι πρωτόγνωρο να ταξιδεύει κάποιος χιλιόμετρα για να παρακολουθήσει από κοντά την Εθνική Γυναικών. Έχουμε εισπράξει τεράστια αγάπη από τους φιλάθλους. Μας κάνουν τρομερά χαρούμενες και αυτό που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Η Εθνική έχει δημιουργήσει το δικό της κοινό που την ακολουθεί και την στηρίζει σε κάθε της προσπάθεια, ενώ και η στήριξη των φίλαθλων στην Κοζάνη ήταν μεγάλη. Και όλα αυτά χωρίς η ομάδα να έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο. Είμαστε το παράδειγμα για τα κορίτσια που ξεκινούν το μπάσκετ και για τις αθλήτριες που είναι στις μικρές Εθνικές και κάποια στιγμή εύχομαι να στελεχώσουν και τη γυναικών».

Όσο για την επόμενη μέρα αρκέστηκε να πει… «Έχει περάσει ελάχιστο χρονικό διάστημα από το τελευταίο μας παιχνίδι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Εθνική Γυναικών είναι πάνω απ’ όλα. Όλοι πρέπει να τη στηρίξουμε για να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο των επιτυχιών».