Basket League: Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός, στο Μαρούσι ο Απόλλων Πάτρας

Απόψε ολοκληρώνεται η 19η αγωνιστική της Basket League, με τη διεξαγωγή δύο αγώνων. 

Basket League: Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός, στο Μαρούσι ο Απόλλων Πάτρας

Δύο αγώνες περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Basket League. Ο πρώτος από αυτούς θα γίνει στο κλειστό του Αγίου Θωμά (17:15) όπου το Μαρούσι θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα και τις δύο ομάδες να προέρχονται από σερί ηττών.

Το Μαρούσι μετά το διπλό του επί του ΠΑΟΚ για τη 13η αγωνιστική, μέτρησε πέντε συνεχόμενες ήττες, στο μεγαλύτερο σερί του στη σεζόν αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο του 0-3 με το οποίο μπήκε στη σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν λιγότερες εντός έδρας νίκες από εκείνες που σημείωσαν εκτός έδρας, αφού ως γηπεδούχοι έχουν ρεκόρ 2-7 και ως φιλοξενούμενοι 3-6. Είναι μάλιστα η ομάδα με τις λιγότερες, εντός έδρας επιτυχίες στο φετινό πρωτάθλημα αφού δεν υπάρχει κάποια που να έχει λιγότερες από δύο.

Ο Απόλλων μετά τη νίκη της 14ης αγωνιστικής επί της ΑΕΚ, υποχρεώθηκε σε τέσσερις διαδοχικές ήττες. Παραμένει χωρίς εκτός έδρας νίκη στη σεζόν (0-9) και έτσι το συνολικό σερί του μακριά από το γήπεδο του για τη Basket League έχει φτάσει στο 0-25. Η τελευταία επιτυχία των «μελανόλευκων» μακριά από το γήπεδο τους ήταν εκείνη της 30ής Ιανουαρίου 2022 επί του Ιωνικού (82-96).

Το δεύτερο στη σειρά παιχνίδι και αυτό που θα ρίξει την αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Basket League, θα γίνει στο κλειστό του Περιστερίου. Το Περιστέρι θα υποδεχτεί στις 20:15 τον Ολυμπιακό.

Το Περιστέρι (12-6) πήγε στη διακοπή του πρωταθλήματος έπειτα από ένα σερί πέντε νικών, που είναι και το μεγαλύτερο το στη φετινή Basket League. Έπειτα, μάλιστα, από το αρχικό 0-3 έχει ρεκόρ 12-3. Για να φτάσει σε αυτό, «πάτησε» και σε ένα σερί οχτώ, εντός έδρας νικών αφού μετά την ήττα της 2ης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκός επιβλήθηκε κατά σειρά των Προμηθέα, Καρδίτσας, Λαυρίου, Απόλλωνα, ΑΕΚ, Κολοσσού, ΠΑΟΚ και Αμαρουσίου.

Ο Ολυμπιακός (16-2) προέρχεται από ένα σερί τριών νικών ενώ ως φιλοξενούμενος και μετά την ήττα της 4ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, σημείωσε ένα σερί έξι νικών. Το συνολικό, εκτός έδρας ρεκόρ του για την κανονική περίοδο, μετά την επάνοδο του στην κατηγορία, έφτασε πια στο 31-1. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και τα ματς των πλέι οφ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεκόρ 37-2 μακριά από το ΣΕΦ στην τελευταία τριετία, χάνοντας δύο φορές από τον «αιώνιο» αντίπαλο τους.

Το προφίλ της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2/3

Προμηθέας-Άρης 70-57

Λαύριο-Καρδίτσα 76-57

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 85-94

Κυριακή 3/3

Παναθηναϊκός-Κολοσσός 96-73

Δευτέρα 4/3

17.15: Μαρούσι-Απόλλων

20.15: Περιστέρι-Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ