Πλέον είναι αλλιώς…

Ο Παναθηναϊκός πίστεψε πως το παιχνίδι κρίθηκε στο 33’ και παραλίγο να το πληρώσει, αλλά πλέον έχει ποιότητα και προσωπικότητες

Πλέον είναι αλλιώς…

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και να «κλειδώσει» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το πλεονέκτημα έδρας έως και τους τελικούς των play off.

Για να πάρει τη νίκη αυτή όμως χρειάστηκε να γίνουν υπερβάσεις όχι μόνο αγωνιστικές, αλλά και ανθρώπινες. Ειδικά οι Τζέριαν Γκραντ και Κέντρικ Ναν χρειάστηκε να υπερβάλουν εαυτούς για να αντέξουν και να μπορέσουν να έχουν «καθαρό μυαλό» στο τέλος.

Το παιχνίδι πήγε να… στραβώσει για τον Παναθηναϊκό όταν οι παίκτες του στο 33’ με τη διαφορά στους 16 πόντους πίστεψαν πως είχαν τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο και πλέον είχαν… ξεμπερδέψει.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως παραλίγο να τους δώσουν ένα γερό μάθημα, αν και στο τέλος έκαναν τόσα λάθη που δεν γινόταν να μην τα εκμεταλλευτούν.

Η κίνηση του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον Κέντρικ Ναν φαίνεται πως είναι πλέον κομβική, διότι ο Αμερικανός είναι ένας παίκτης με προσωπικότητα και δυνατότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αυτό τον βοήθησε να αναπληρώσει το κενό του Σλούκα και να μπορέσει να αποκτήσει έναν πυλώνα αξιοπιστίας στην επίθεση. Πολύ σημαντική ήταν η προσφορά του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη ωστόσο, διότι ο νεαρός αν και ήταν εκτός πλάνων, «επιστρατεύθηκε» από τον προπονητή του σε μια ειδική αποστολή απέναντι στον Ουόκαπ και τα κατάφερε αρκετά καλά.

Εκεί που οι «πράσινοι» έχασαν την επαφή τους με το παιχνίδι ήταν όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τον Παπανικολάου σέντερ. Είχαν παίκτες κουρασμένους που έπαιζαν με το ένα μάτι στο ρολόι και πίστευαν πως δεν θα έχουν πρόβλημα.

Στο τέλος όμως παρά το στατικό παιχνίδι τους και τις κάκιστες επιλογές στην επίθεση, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και έφτασαν στην επικράτηση.

Το παιχνίδι και ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε έδειξε πως κανένα ντέρμπι, ανεξαρτήτως της κατάστασης των δύο ομάδων, δεν είναι προδιαγεγραμμένο ποια έκβαση θα έχει.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του την τριετία των «εσόδων-εξόδων» και έχει φτιάξει μια σούπερ ανταγωνιστική ομάδα. Κι αυτό φαίνεται τόσο στο γήπεδο, όσο και στις εξέδρες…