Γιαννακόπουλος: «Δεν υπήρχε παλιότερα βία στο μπάσκετ και το βόλεϊ - Δεν είμαι κωλοτούμπας»

Την αρχική του τοποθέτηση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία διευκρίνισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με story στο Instagram.

Γιαννακόπουλος: «Δεν υπήρχε παλιότερα βία στο μπάσκετ και το βόλεϊ - Δεν είμαι κωλοτούμπας»

Σε διευκρινήσεις προχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που νωρίτερα σήμερα (11/12) είχε χαιρετίσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποστήριξε σε story που ανάρτησε στο Instagram ότι η βία στον αθλητισμό προέρχεται από το ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρθηκε και στα πρόσφατα ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που δεν υπήρξε όπως υποστήριξε το παραμικρό επεισόδιο.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του:

«Γιατί ούτε κωλοτούμπας είμαι ούτε κοιτάζω μόνο συμφέρον μου που είναι το μπάσκετ. Αρχικά η απόφαση είναι δίκαια, γιατί εάν ο Ολυμπιακός είχε εκτίσει την ποινή του σε αυτό το διάστημα, θα ήταν χάρη για τον Ολυμπιακό γιατί θα ήταν όλα κλειστά. Είναι λοιπόν σημαντικό αυτό, γιατί έχουμε και πρωθυπουργό που είναι Ολυμπιακός και πήρε μια απόφαση δίκαια.

Εμείς έχουμε φτιάξει μια οικογενειακή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Θα ήταν άδικο να έχουμε κεκλεισμένων και στο μπάσκετ. Η βία στα γήπεδα, ξεκινάει από το ποδόσφαιρο. Πού έχουν γίνει τα περισσότερα επεισόδια; Στο ποδόσφαιρο και από εκεί οι οπαδοί τα μεταφέρουν στα άλλα αθλήματα. Δεν υπήρχε παλαιότερα βία στο μπάσκετ και στο βόλεϊ. Είναι πολύ σωστό λοιπόν το μέτρο να αφορά το ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω τον κόσμο που έχει πάρει διαρκείας και θα πρέπει να πάρει τα λεφτά του πίσω.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπασκετικό κοινό και ο Ολυμπιακός, μπράβο του, έχει δημιουργήσει και εκείνος πλέον μπασκετικό κοινό με ατελείωτα sold out. Έκαναν ένα ντέρμπι στο οποίο είχαμε… τρίχες, μόνο κάτι μικροπράγματα εκτός γηπέδου. Ένας αγώνας που δεν άνοιξε μύτη και μπράβο τους. Και την προσπάθεια που κάνω και εγώ και οι κύριοι Αγγελόπουλοι δεν πρέπει να εξομοιωθεί με οτιδήποτε γίνεται σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ.

Αυτή είναι η άποψή μου. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα. Δημοκρατία έχουμε. Είναι δικαίωμά μου να λέω την άποψή μου και δικαίωμά σας να διαφωνείτε».