Basket League: Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Με δύο αγώνες συνεχίζεται την Κυριακή (10/12) η δράση στην Basket League.

Basket League: Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Μετά το χθεσινό (9/12) πρόγραμμα της, η 10η αγωνιστική της Basket League θα συνεχιστεί αύριο με δύο αγώνες, ο πρώτος εκ των οποίων θα γίνει στο Nick Galis Hall (10/12, 17:15, ΕΡΤ3). Ο Άρης θα υποδεχτεί το Περιστέρι.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης (6η με 5-4) προέρχεται από τη νίκη στο Μαρούσι, με την οποία έβαλε τέλος στο σερί των τριών ηττών της. Μετά τις εννιά πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, βρίσκεται σε μία μάλλον σπάνια γι’ αυτήν κατάσταση, να έχει καλύτερο απολογισμό εκτός έδρας (3-1) από εκείνον που έχει εντός έδρας (2-3). Έχοντας μπροστά του άλλα έξι παιχνίδια ως γηπεδούχος για την κανονική περίοδο, ο Άρης έχει φτάσει τον αριθμό ηττών που είχε στο αντίστοιχο κομμάτι τόσο της περσινής (8-3), όσο και την προπέρσινης σεζόν (9-3).

Η ομάδα της Αθήνας από την πλευρά της (5η, 5-4) μετά το αρχικό 0-3, μέτρησε πέντε νίκες στα έξι παιχνίδια που ακολούθησαν με τελευταία εκείνη που σημείωσε εντός έδρας επί του Απόλλωνα. Το Περιστέρι ωστόσο, πέρασε μόνο από το Μαρούσι στις συνολικά τέσσερις εκτός έδρας υποχρεώσεις του (1-3). Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από πέντε συνεχόμενες σεζόν, ως προς την κανονική περίοδο, στις οποίες είχαν το ίδιο αριθμό εκτός έδρας νικών, πέντε, ανεξαρτήτως του αριθμού των αγώνων που έδωσαν.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα κλείσουν το σημερινό (10/12, 20:15, ΕΡΤ3) πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Basket League. Ένα ματς που θα γίνει με τις δύο ομάδες ερχόμενες από νίκες.

Ο Παναθηναϊκός (1ος, 9-0) μετράει μόνο νίκες στο Πρωτάθλημα, κάτι που έκανε σε αυτό το σημείο της σεζόν, για 10η φορά στην ιστορία του στη Basket League. Από τις εννιά προηγούμενες, οι οχτώ είχαν ως κατάληξη την κατάκτηση του τίτλου και μόνο σε μία από αυτές, στην περίοδο 2015-16, οι «πράσινοι» περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΟΚ (4ος, 5-4) προέρχεται από την εντός έδρας επικράτηση του επί του Κολοσσού. Μακριά από το γήπεδο του έχει μοιρασμένα αποτελέσματα, μετρώντας δύο νίκες (Μαρούσι, Απόλλων) και δύο ήττες (Λαύριο, ΑΕΚ). Στις δύο προηγούμενες σεζόν η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ξεπέρασε τις τέσσερις εκτός έδρας νίκες κανονικής περιόδου ενώ μετράει οχτώ σερί σεζόν με αρνητικό πρόσημο αποτελεσμάτων μακριά από το PAOK Sports Arena.