Ο Πετρούσεφ ξαναδένει την αλυσίδα

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται ηγέτη. Έχει ηγέτη. Δεν περιμένει «μάγο». Έχει το φίλτρο... Αναμφισβήτητα η προσθήκη του Πετρούσεφ, σε συνάρτηση με την απόκτηση του Μήτρου-Λονγκ, επαναφέρει τους «ερυθρόλευκους» στην ισχυρή θέση που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή του φαβορί, όσον αφορά την κατάκτηση των τίτλων στην Ελλάδα και με μεγάλες προοπτικές στην Ευρωλίγκα για ακόμη μία σεζόν.

Ο Πετρούσεφ ξαναδένει την αλυσίδα

Άλλωστε ο μοναδικός τίτλος που έχει παιχτεί φέτος, το Σούπερ Καπ, έχει κερδηθεί από το ομοιογενές γκρουπ του Γιώργου Μπαρζώκα και μάλιστα με εμφατικό τρόπο απέναντι στον αιώνιο και υπό… κατασκευή αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός παραμένει ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης, ακόμα και μετά την αποχώρηση του Βεζένκοφ, λιγότερο του Σλούκα και ελαχίστως κάποιων επιλογών που ακόμα και την έσχατη ώρα καλούνται να γίνουν κρίκος στην ατσάλινη αλυσίδα.

Η περίπτωση του Πετρούσεφ έρχεται να διορθώσει τις όποιες αστοχίες έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να υπενθυμίσει στον κόσμο του Ολυμπιακού ότι η υπομονή είναι αρετή. Οι Πειραιώτες, ποτέ όσο βρίσκεται στην «κεφαλή» ο Μπαρτζώκας, δεν θα κάνουν κίνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Ξέρουν πώς θα κινηθούν και το αποδεικνύουν σε κάθε περίπτωση. Και σε αυτήν του Μήτρου-Λονγκ, την οποία αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του «ΦΩΤΟΣ», Παναγιώτης Λιακόπουλος, όσο και σε αυτήν του Πετρούσεφ.

Το «δούλεψε» πολύ καλά ο Ολυμπιακός. Εκεί είχε εστιάσει εδώ και καιρό. Επέλεξε να μην πάρει έναν παίκτη-συμπλήρωμα, αλλά κάποιον με προοπτική. Και για το τώρα και για το μέλλον. Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου (τριετές με opt-out για το ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2025), αλλά κυρίως το πλάνο που του ανέλυσαν οι «ερυθρόλευκοι» για τη συνέχεια της καριέρας του, έπαιξε σημαντικό ρόλο για τον Σέρβο γίγαντα να πει το ναι στα 23 του.

Η διπλή ενίσχυση δεν είναι δήλωση ή παραδοχή «ήττας» από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού αφουγκράζεται τις αγωνίες του κόσμου, αλλά δεν θα δεχόταν υποδείξεις στο έργο του, κάτω από συνθήκες πίεσης. Άλλωστε εκείνος κουβαλάει τον τίτλο του καλύτερου προπονητή στην Ευρώπη δύο διαδοχικές χρονιές, στηριζόμενος στις ικανότητες, τις εμπνεύσεις και τα πιστεύω του.

Στον Ολυμπιακό σέβονται πάρα πολύ την άποψη του κόσμου και των δημοσιογράφων. Όμως δεν παρασύρθηκαν ποτέ από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ακόμα και πριν από τις δύο προσθήκες, πίστευαν (και πιστεύουν) πολύ το ρόστερ, έτσι όπως το έχτισαν. Όμως οι πολλοί τραυματισμοί έφεραν δυσκολίες και πίεση. Ακόμα και κάτω από τέτοιες συνθήκες, ήξεραν ότι δεν υπάρχει παίκτης στον κόσμο «να έρθει και να μας σώσει». Και έτσι θα αντιμετωπίσουν τον Πετρούσεφ και κάθε «Πετρούσεφ» που θα ενσωματώνεται στην ομάδα.

Όσο παρορμητικός κι αν είναι ο κόσμος, πρέπει να έχει πίστη σε αυτό το δημιούργημα. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του Μπαρτζώκα και των συνεργατών του. Άλλωστε σε αυτούς πιστώνονται οι 18 νίκες στα τελευταία 20 ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αν είναι αυτό το θέμα μας.

Αν δεν είναι αυτό και είναι η γενικότερη εικόνα και τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου μέσα στη διάρκεια της σεζόν, τότε αυτή έχει πολύ… ψωμί ακόμα για να αρχίσουμε τους αφορισμούς από μήνα Νοέμβρη. Ο Ολυμπιακός αυτός δεν χτίστηκε, ούτε μπορεί να διαλυθεί σε ένα μήνα. Ο Ολυμπιακός αυτός χρειάζεται στήριξη, την οποία θα επιστρέψει... σε περηφάνια. Για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα...

ΥΓ: Το τι είναι αθλητισμός, μπορεί να το βρει κάποιος στα λόγια του μικρού Γιάννη Παπαστεφανάκη, ο οποίος τιμήθηκε μαζί με τον αδερφό του στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ. «Θέλω να πω στον κόσμο να μην φοβάται να πάει στο γήπεδο με τη φανέλα της ομάδας που υποστηρίζει»…