Ολυμπιακός: Δυνατά για Ναζ Μήτρου-Λονγκ

Το ελληνικό διαβατήριο και η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα από το νέο έτος.

Ολυμπιακός: Δυνατά για Ναζ Μήτρου-Λονγκ

Για κοντό τώρα οι προτάσεις πέφτουν… βροχή και τα ονόματα που κυκλοφορούν είναι αρκετά. Βέβαια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Μαρούσι πως δεν ψάχνεται, αλλά ξέρει τι θέλει και η ομάδα έχει μπει στην τελική ευθεία για την απόκτηση και γκαρντ. Τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως έχει κερδίσει έδαφος η περίπτωση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος έχει βέβαια συμβόλαιο με τη Ζαλγκίρις, αλλά δεν φαίνεται να υπολογίζεται και για την ώρα δεν έχει πολλά λεπτά συμμετοχής. Θυμίζουμε πως ο 30χρονος γκαρντ το καλοκαίρι είχε ακουστεί για τον Παναθηναϊκό, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνο. Ο αδερφός του παίζει στο Περιστέρι και πήρε ελληνικό διαβατήριο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον άσο της Ζαλγκίρις. Αυτό κάνει τον παίκτη ακόμη πιο ελκυστικό για τον Ολυμπιακό, που θέλει παίκτες και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Επομένως, εφόσον πιάσει λιμάνι, δεν θα υπολογίζεται ως ξένος.

Αυτή τη στιγμή πάντως ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τη Ζαλγκίρις αλλά αυτό δεν αποτελεί και μεγάλο εμπόδιο από τη στιγμή που μπορεί να σπάσει. Το πρόβλημα είναι πως λόγω των κανονισμών της Ευρωλίγκας ένας παίκτης που αγωνίστηκε ήδη φέτος σε μία ομάδα της διοργάνωσης, δεν μπορεί να παίξει σε άλλη πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου. Ο Μήτρου-Λονγκ λοιπόν αγωνίζεται κατά μέσο όρο μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα με τη Ζαλγκίρις 10 λεπτά και μετράει 4,1 πόντους, 1,2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Το θέμα είναι, λοιπόν, πως ακόμη και σήμερα να αποκτηθεί, στην Ευρώπη θα παίξει από το νέο έτος, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός για τον επόμενο μήνα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γκος λόγω τραυματισμού.

Πάντως, ρεπορτάζ χθες από την Ιταλία ανέφεραν πως στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί και οι Κάσιους Ουίνστον, Κάιλ Άλμαν και Τάισον Κάρτερ. Ο πρώτος έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με την Μπάγερν Μονάχου, ο δεύτερος φέτος φοράει τη φανέλα της Νταρουσάφακα, ενώ ο τρίτος είναι στη Μάλαγα. Και οι τρεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα άμεσα και όχι από τον Ιανουάριο και μετά, όπως ισχύει για παράδειγμα με τους Πάνγκος, Μήτρου-Λονγκ. Σε αυτήν την κατηγορία είναι και ο Ελάιζα Μπρίγκαμ Μπράιαντ. Ένας παίκτης με εμπειρία από την Ευρωλίγκα, αφού από το 2021 παίζει στην Εφές και φαίνεται πως ψάχνεται για να αποχωρήσει. Ο 28χρονος γκαρντ με θητεία και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει προταθεί, αλλά είναι κι αυτός μια περίπτωση που εάν και εφόσον υπογράψει, δεν θα παίξει άμεσα και θα τεθεί στη διάθεση του Μπαρτζώκα από τον Ιανουάριο. Ο Ελάιζα Μπράιαντ πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θέλει να συνεχίσει στην Τουρκία και την Εφές και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βγήκε στην αγορά για κοντό, έπεσε το όνομά του στο τραπέζι.