Παπαδόπουλος: «Η Ελευθερούπολη χτίστηκε για να παίξει όμορφο μπάσκετ»

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους που έχει θέσει η Ελευθερούπολη στην Elite League.

Παπαδόπουλος: «Η Ελευθερούπολη χτίστηκε για να παίξει όμορφο μπάσκετ»

Ο προπονητής της Ελευθερούπολης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με τον Μενέλαο Σεβαστιάδη και τον Σπύρο Καβαλιεράτο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για το αν είναι αυτοσκοπός το Final 4: «Δεν είναι αυτοσκοπός, η ομάδα δε "χτίστηκε" γι’ αυτά τα πράγματα φέτος. Το ότι ξεκινήσαμε με μεγάλο αποτέλεσμα μάς γεμίζει αισιοδοξία, αλλά η χαρά μας σταμάτησε 2 ώρες μετά το παιχνίδι. Στο λεωφορείο που γυρνούσαμε ασχολούμασταν με το επόμενο παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα φέτος. Αυτή η ομάδα "χτίστηκε" για να παίξει όμορφο μπάσκετ, να κάνουμε το βήμα μπροστά, αλλά δεν ξέρουμε πού μπορούμε να φτάσουμε πραγματικά».

Για την ομάδα του: «Με το που τελείωσε το πρωτάθλημα, ο Γκάθραϊτ "έκλεισε" ουσιαστικά σε 10’. Ήθελε πάρα πολύ να μείνει, του άρεσε το πρωτάθλημα, ο τρόπος που προπονούμαστε, η φιλοσοφία της ομάδας, η ομάδα, το μέρος. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί, πολύ καλός χαρακτήρας και δουλευταράς. Θέλαμε να πάρουμε επίσης παιδιά που έχουν κίνητρο. Ο Κώστας Καμπουρίδης είναι ένα παιδί που το είχα σε πιο μικρή ηλικία, στα 18 του και ήταν πρωταγωνιστής στην ομάδα τότε. Έπαιζε 30’ και είχε πολύ ταλέντο. Τον Βαλάντη Κουρτίδη τον πιστεύω πάρα πολύ, μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Ο Κώστας Ιατρίδης είναι ένα παιδί πολύ μικρό σε ηλικία, ταλαντούχο, που κάθε χρόνο δείχνει πράγματα. Τα παιδιά αυτά θέλουν και χώρο και χρόνο και εμπιστοσύνη. Εμπιστεύομαι πάρα πολύ και τους 12 παίκτες».

Για το επερχόμενο (14/10) παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας: «Η Δόξα Λευκάδας έχει πολύ καλό υλικό. Εγώ είδα το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Έσπερο, είχαν λίγο το άγχος της πρεμιέρας και την αστοχία τους και ο Έσπερος το εκμεταλλεύτηκε, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Εμείς προετοιμαζόμαστε σοβαρά, ξεκινήσαμε απ’ τη Δευτέρα. Πάμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο παιχνίδι, δεν κοιτάμε τίποτα άλλο».