Καστρίτης: «Δεν παίζει ο Άρης σκληρά έτσι είναι το σύγχρονο μπάσκετ»

Τη δική του εκδοχή για το θέμα της διαιτησίας έδωσε ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Καστρίτης στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Καστρίτης: «Δεν παίζει ο Άρης σκληρά έτσι είναι το σύγχρονο μπάσκετ»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πολλά παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα με τον Άρη και για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του. Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καστρίτης στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε τη δική του άποψη για το θέμα της διαιτησίας λέγοντας:

«Δε μιλάω για τη διαιτησία και δεν ξέρω τι είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας, ούτε θέλω να σχολιάσω. Ακούω συχνά που λένε και γράφουν ότι ο Άρης παίζει σκληρά, και στο όριο του φάουλ. Δεν παίζει ο Άρης έτσι, αλλά έτσι είναι το σύγχρονο μπάσκετ.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια Ευρωλίγκας και Eurocup για να τα βλέπουμε. Όλες οι ομάδες στηρίζονται στο γρήγορο μπάσκετ, που βασίζεται στη δύναμη, το πρέσινγκ, την τακτική. Εμείς αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Το σημερινό ήταν ένα ματς υψηλού επιπέδου. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή συνέχεια».

Όσον αφορά στο παιχνίδι ο Γιάννης Καστρίτης είπε: ««Τα παιδιά έκαναν ένα βηματάκι προόδου. Στη συντριπτική διάρκεια του αγώνα ήμασταν στη διεκδίκηση της νίκης. Υπήρξαν όμως κάποιες στιγμές που ο Ολυμπιακός έδειξε την ποιότητά του κι έβαλε παράλληλα μεγάλα σουτ. Το ζητούμενο για μας είναι το πώς θα αντιδρούμε από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Δεν ξέρω πόσο κοντά είμαστε στην πρώτη νίκη, για μένα έχει αξία να διαχειριζόμαστε σωστά την κάθε κατάσταση. Για παράδειγμα, θα πάμε να παίξουμε στη Λιθουανία χωρίς προπόνησης. Πρέπει να βελτιωνόμαστε, να κάνουμε την ίδια κατάθεση ενέργειας σε κάθε αγώνα κι αυτό που θέλουμε θα έρθει».