Προμηθέας: Ο Χέιλ στην πεντάδα των ρεκόρ πόντων και τριπόντων

Ο Χάντελ Χέιλ ηγήθηκε του Προμηθέα και συνδύασε το ντεμπούτο του με μία μεγάλη επίδοση.

Προμηθέας: Ο Χέιλ στην πεντάδα των ρεκόρ πόντων και τριπόντων

Ο Χάντελ Χέιλ ηγήθηκε του Προμηθέα και συνδύασε το ντεμπούτο του με μία μεγάλη επίδοση. Τελείωσε το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ με 32 πόντους και είναι η 5η μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας στην Basket League. Το ρεκόρ κρατάει από την περίοδο 2020-21 και το ματς των μικρών τελικών των πλέι οφ με την ΑΕΚ, ο Τζιάν Κλαβέλ με τους 45 πόντους του.

Ο Χέιλ παράλληλα ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του Προμηθέα. Βρήκε τον στόχο έξι φορές από την περίμετρο κι αυτή ήταν η 6η φορά που παίκτης της αχαϊκής ομάδας είχε τέτοια επίδοση.

Σε ομαδικό επίπεδο:

*Το χθεσινό παιχνίδι οδήγησε τον Προμηθέα σε ένα ξεχωριστό milestone που ήταν και αναπόφευκτο. Χρειαζόταν άλλωστε ένα εύστοχο δίποντο για να φτάσει τα 4.000 στην Basket League. Είχε 18/36 και έτσι έγινε η 17η ομάδα που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό ενώ σύντομα θα περάσει το Σπόρτιγκ και τη Δάφνη που μοιράζονται τη 15η θέση της λίστας με 4.061.

*Για να καταφέρει να κρατήσει τον ΠΑΟΚ στους 80 πόντους που ήταν και η χαμηλότερη χθεσινή επιθετική επίδοση, ο Προμηθέας σημείωσε τον κορυφαίο συντελεστή κλεψιμάτων/κοψιμάτων έχοντας +16 (11+5).

*Είναι αξιοσημείωτη πάντως, ειδικά γι’ αυτό το πρώιμο στάδιο της σεζόν, η επίδοση των έξι λαθών της αχαϊκής ομάδας. Είναι η μικρότερη που είχε από την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2021-22 όταν είχε μείνει στα τέσσερα λάθη στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Στην περσινή σεζόν το ρεκόρ της ήταν τα επτά λάθη του εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Carna.

Προμηθέας, στον αντίποδα, ήταν η μοναδική από τις έξι ομάδες που αγωνίστηκαν χθες, που είχε λιγότερους από τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (3), κάτι που εξηγείται ασφαλώς και από την επίδοση του Χέιλ.