Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 66-79: Ανέτοιμος και αδούλευτος (highlights)

Ο Παναθηναϊκός έχασε με 79-66 από τη Φενέρμπαχτσε στο τουρνουά της Ρόδου και έδειξε πως ακόμα έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να γίνει ανταγωνιστικός

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 66-79: Ανέτοιμος και αδούλευτος (highlights)

Η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη σε όλα τα επίπεδα και επικράτησε δίκαια του Παναθηναϊκού με 79-66 σε αναμέτρηση για το τουρνουά της Ρόδου.

Οι «πράσινοι» με τους διεθνείς πλέον στο ρόστερ τους έδειξαν πως ακόμα δεν είναι καν ομάδα, έχουν σαφές πρόβλημα ομοιογένειας και θα χρειαστεί πολλή περισσότερη δουλειά από τον Εργκίν Αταμάν για να γίνουν ανταγωνιστικοί με ομάδες EuroLeague.

Μέχρι το 15’ η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ κακή, μια και οι επιθέσεις γίνονταν βιαστικά, χωρίς σαφές πλάνο, κυρίως με ατομικές πρωτοβουλίες και η άμυνα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Κακές αποστάσεις, προσπάθειες χωρίς λογική, ατομικές ενέργειες που δεν στηρίζονταν σε κάποιο σύστημα και αδυναμία συνεννόησης στην άμυνα ήταν η εμφάνιση για την ομάδα του «τριφυλλιού».

Η Φενέρμπαχτσε με δύο σέντερ στην πεντάδα της (Μότλεϊ, Σανλί) επέβαλε το παιχνίδι της στο διάστημα αυτό και προηγήθηκε με 16-27 στο 17’ .

Στο σημείο εκείνο οι «πράσινοι» ανέβασαν την πίεσή τους στην άμυνα, έκλεψαν μπάλες και δημιούργησαν αιφνιδιασμούς, αν και παρέμειναν άστοχοι από την περιφέρεια, ενώ η Φενέρμπαχτσε έκανε πάρα πολλά λάθη, ακόμα και στις εύκολες πάσες.

Έτσι οι παίκτες του Αταμάν μείωσαν σε 29-27, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Το παιχνίδι ήταν κακό και στη συνέχεια με πολλά άστοχα σουτ, κακές εμπνεύσεις από τους παίκτες, αρκετά λάθη και τη Φενέρμπαχτσε χάρη σε πέντε πόντους του Σανλί να τελειώνει το τρίτο δεκάλεπτο με 41-46.

Ο Σανλί ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά για τη Φενέρμπαχτσε, καθώς εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με τρίποντα ανέβασε τη διαφορά στους 17 πόντους (50-67 στο 36') με την άμυνα των «πρασίνων» να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Κάποιες αναιμικές προσπάθειες του «τριφυλλιού» με τον Ερνανγκόμεθ είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά (61-72) και τη Φενέρ να παίρνει τη νίκη με το τελικό 79-66.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 27-29, 41-46, 66-79

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Γκάι, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 4, Σλούκας 8, Παπαπέτρου, Γκραντ 6, Λεσόρ 17, Γκριγκόνις 12, Ερνανγκόμεθ 19, Μήτογλου, Μαντζούκας.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλεϊ 8, Χαζέρ, Ουίλμπεκιν 8, Σανλί 21, Παπαγιάννης 7, Μαχμούτογλου, Μπιμπέροβιτς, Πιερ 6, Ντόρσεϊ 3, Καλάθης 7, Μάνταρ 10, Σεστίνα 9.