Το ιστορικό ρεκόρ του Σπανούλη!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό στις εύστοχες βολές στην ιστορία της Basket League, χάρη στις δύο που πέτυχε στη νίκη επί του Χολαργού.

Το ιστορικό ρεκόρ του Σπανούλη!

Πριν από το ματς με τον Χολαργό ο Βασίλης Σπανούλης χρειαζόταν μόλις μία βολή προκειμένου να ισοφαρίσει το ρεκόρ των περισσότερων ελευθέρων βολών στην ιστορία της Basket League που «κρατούσε» ο Άγγελος Κορωνιός και δύο για να το ξεπεράσει.

Έτσι κι έγινε. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ευστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών 44 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του κυριακάτικου αγώνα με τον Χολαργό κι άφησε δεύτερη την επίδοση του παλιού πλέι-μέικερ του Περιστερίου!

Ειδικότερα, ο «κάπτεν» των Πειραιωτών μετρούσε μέχρι χθες 1399 εύστοχες βολές και με τις δύο σημερινές (7/10) έφτασε τις 1.401, αφήνοντας δεύτερο τον Κορωνιό που είχε πετύχει 1.400 στην πολυετή καριέρα του.

Ένα ακόμη ρεκόρ από τον Σπανούλη, ο οποίος πέρσι στον αγώνα κόντρα στο Πανιώνιο έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1 ξεπερνώντας τον Νίκο Χατζή, ενώ είναι πολύ κοντά να ξεπεράσει και τον Δημήτρη Διαμαντίδη στις τελικές πάσες.

Ο τελευταίος σταμάτησε στις 2.144 ασίστ, με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει ξεπεράσει το φράγμα των 2.000 στον περσινό αγώνα κόντρα στο Ρέθυμνο στην Κρήτη.