Ολυμπιακός: Συμφωνία με Προμηθέα για Τανούλη

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τον Προμηθέα για τη μεταγραφή του Γιώργου Τανούλη

Ολυμπιακός: Συμφωνία με Προμηθέα για Τανούλη

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Γιώργος Τανούλης. Οι Πειραιώτες ήρθαν σε συμφωνία με τον Προμηθέα (στα 150 χιλιάρικα το buy-out) για τη μεταγραφή του παίκτη. Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να επενδύσουν στο νέο αίμα του ελληνικού μπάσκετ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του 20χρονου πάουερ φόργουορντ (2.10 ύψος), ο οποίος διαθέτει και καλό σουτ.

Το προφίλ του παίκτη

Ο Γιώργος Τανούλης ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής του Άρης, αλλά στον ΠΑΟΚ έκανε το αγωνιστικό του ξεπέταγμα. Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο στο πρωτάθλημα των εφήβων, στο οποίο αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης. Ήταν μάλιστα και ο δεύτερος σκόρερ της λίγκας, έχοντας 16,4 πόντους μέσον όρο. Επίσης, ήταν 4ος ριμπάουντερ (με 8,6 ριμπάουντ) και ο 4ος σε αξιολόγηση (17 βαθμούς ανά αγώνα) στο τουρνουά, σουτάροντας με 71% στις βολές, 52% στα δίποντα και 30% στα τρίποντα.

O Γιώργος Τανούλης έχει καλές κινήσεις για το ύψος του (2,10) και είναι αρκετά γρήγορος για το μπόι του. Ξέρει να κινείται σωστά μέσα στη ρακέτα και διαθέτει εξαιρετικό σουτ από την περιφέρεια. Είναι από τους πάουερ-φόργουορντ με έφεση στο σουτ, μπορώντας με ικανότητα να κινηθεί και μακριά από το καλάθι.

Έχει καλή αντίληψη, είναι αποτελεσματικός ριμπάουντερ και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν ενθουσιάσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς του αρέσουν τα «τεσσάρια» με κίνηση μακριά από τη μπάλα, αλλά και με ευχέρεια από την περιφέρεια. Ένας παίκτης που δείχνει να έχει σοβαρό χαρακτήρα, αρκετά ώριμος για την ηλικία του, διαθέτοντας περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης.