Πονίτκα: «Με λίγη τύχη μπορούσαμε και 2-0»

Την εκτίμηση πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να προηγείται με 2-0 του Ολυμπιακού στους τελικούς έκανε ο Ματέους Πονίτκα

Πονίτκα: «Με λίγη τύχη μπορούσαμε και 2-0»

Ο Ματέους Πονίτκα αναφέρθηκε στην χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ εκτιμώντας πως η σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να είναι 2-0 υπέρ της ομάδας του. Ο Πολωνός φόργουορντ που πήρε το νικητήριο καλάθι της αναμέτρησης σχολίασε:

«Πρώτα από όλα ήμουν πολύ νευριασμένος μετά το πρώτο ματς γιατί είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Με λίγη τύχη θα ήταν 2-0 το σκορ. Σήμερα ήμαστε η καλύτερη ομάδα και αξίζαμε να κερδίσουμε. Σε κάθε ματς πάμε να κερδίζουμε. Δεν έχει σημασία αν είναι ο Ολυμπιακός ή όχι. Είχαμε πολλά ματς που χάσαμε στο τελευταίο σουτ. Αλλά σήμερα ήμασταν καλοί. 70-65 πόντους είναι καλά που κρατήσαμε τον Ολυμπιακό. Παλέψαμε, ιδρώσαμε και πολεμήσαμε.

Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο. Παίξαμε ομαδικά. Αν το κάνουμε αυτό, παρότι είναι ίσως καλύτερη ομάδα, μπορεί να μας οδηγήσει στις νίκες. Πάνω σε αυτό πρέπει να χτίσουμε. Κάνες δεν έβαλε πάνω από 12 πόντους. Ήταν ομαδική προσπάθεια. Τα παραδείγματα πρέπει να είναι το σημερινό ματς και αυτό στον Πειραιά. Αν παίξουμε έτσι όλα μπορούν να γίνουν. Στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα σχεδιάσαμε την επίθεση. Είχα τον Φαλ απέναντι, είναι ένα σουτ που έχω. Το έχω δουλέψει. Και με την Εθνική. Μπορούμε να τους κερδίζουμε, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε. Πρέπει να μείνουμε σαν ομάδα μαζί. Αυτό είναι το σημαντικό».