Ολυμπιακός: Δεύτερο βήμα για τη «σκούπα»

Ο Ολυμπιακός θέλει να πατήσει για τελευταία φορά φέτος το παρκέ του ΟΑΚΑ, να κάνει το 2-0 και να σηκώσει το πρωτάθλημα το βράδυ της Κυριακής (11/6) στο ΣΕΦ.

Ολυμπιακός: Δεύτερο βήμα για τη «σκούπα»

Κάτι το 13-0 που υπήρχε ως σερί νικών του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, λίγο η δυσκολία του να περάσει ο Παναθηναϊκός το Περιστέρι (με 3-2 νίκες), αλλά και η γενικότερη έξοχη σεζόν των «ερυθρολεύκων» σε Ελλάδα και Ευρώπη είχαν δημιουργήσει την αίσθηση πως οι Πειραιώτες θα είχαν εύκολο έργο απέναντι στους «πράσινους».

Η σχετικά αγχωτική νίκη επί του «τριφυλλιού» στο πρώτο ματς με 73-70, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν και το προβάδισμα (65-66) στο 38', δημιούργησε μουρμούρα. Στο μεγάλο λιμάνι, πάντως, κανείς δεν έχει την αίσθηση πως ο αντίπαλος θα είναι... σάκος του μποξ. Ναι, στόχος τους είναι να κάνουν το 3-0, να κατακτήσουν το πρωτάθλημα με «σκούπα», αλλά άπαντες περίμεναν πως ο Παναθηναϊκός θα ήταν αρκετά ανταγωνιστικός.

Ο τρόπος που ο αντίπαλος αντέδρασε στο τελευταίο δεκάλεπτο αποτελεί ένα καλό μάθημα στους νταμπλούχους πως τίποτε δεν πρόκειται να τους χαριστεί αν δεν δείξουν την επιθυμητή συγκέντρωση και μαχητικότητα, έως και το τελευταίο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι απόψε επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ και στόχος τους θα είναι να πατήσουν για τελευταία φορά φέτος το συγκεκριμένο παρκέ.

Να κάνουν δηλαδή το 2-0 στη σειρά και να πάνε για «σκούπα» την Κυριακή στο Φάληρο, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενό τους πρωτάθλημα, γράφοντας και ιστορία παράλληλα. Όπως έχουμε αναφέρει, εφόσον αυτό γίνει πράξη, οι Πειραιώτες θα έχουν κατακτήσει για πρώτη φορά στα χρονικά τους δύο σερί νταμπλ στο μπάσκετ.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ στις 19 Μαρτίου, για το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 76-74, φτάνοντας τις 12 διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας παράλληλα το έκτο συνεχόμενο διπλό μέσα στο «σπίτι» του «τριφυλλιού». Εφόσον φύγει νικητής και απόψε από το Μαρούσι, θα φτάσει τα επτά, το σερί στο 15-0, γιγαντώνοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική του στα «αιώνια» ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός είχε σε εκείνο το ματς πρωταγωνιστές τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη (13 πόντοι) και Σακίλ Μακ Κίσικ (12 πόντοι), παίρνοντας αρκετούς πόντους από τον πάγκο του. Τους 40 από τους 76 που πέτυχε. Ένα ακόμη δείγμα πως η υπεροχή των «ερυθρολεύκων» στο θέμα του ρόστερ φέρνει αποτέλεσμα μέσα στα παιχνίδια. Έχει έξτρα λύσεις, περισσότερους πρωταγωνιστές. Εκεί θα επιχειρήσει να ποντάρει και απόψε, αν και δεν θα υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κώστα Σλούκα.

Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το ματς είχε και θετικότατο πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (21/7), όπως και στον πρώτο τελικό (22/11). Το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο θα είναι οδηγός για τους «ερυθρόλευκους» απόψε. Αν κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, ομαδικά και βγάλουν συνεργασίες στο παρκέ, θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για να πάρουν ένα ακόμη διπλό στο ΟΑΚΑ.