Βασίλης Σκουντής, Γιάννης Φιλέρης: «Ψυχάκιας ο Σπανούλης με μπάσκετ, ζει τη μέρα της μαρμότας ο ΠΑΟ»

Βασίλης Σκουντής και Γιάννης Φιλέρης μιλούν στο «ΦΩΣ» για τη σειρά Παναθηναϊκού και Περιστερίου.

Βασίλης Σκουντής, Γιάννης Φιλέρης: «Ψυχάκιας ο Σπανούλης με μπάσκετ, ζει τη μέρα της μαρμότας ο ΠΑΟ»

Συνεντεύξεις στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Δύο εξαιρετικοί δημοσιογράφοι στο «ΦΩΣ». Βασίλης Σκουντής και Γιάννης Φιλέρης. Για όλα! Ξεκίνημα από τον πρώτο.

Οι συνεντεύξεις δημοσιεύτηκαν στο «ΦΩΣ» στις 30/5/2023

Βασίλης Σκουντής: «Ο Σπανούλης με το μπάσκετ είναι ψυχάκιας»

Βασίλη, περίμενες ότι θα το έφτανε στο 2-2 με τον Παναθηναϊκό το Περιστέρι;

Αν πω ότι το περίμενα θα μπω στη λογική του μετά Χριστόν προφήτη... Είχε δείξει όμως το Περιστέρι ότι στην έδρα του είναι ανταγωνιστικό, παρότι στο ΟΑΚΑ έφαγε 50 πόντους... Μην ξεχνάμε ότι είχε νικήσει και στην κανονική περίοδο τον Παναθηναϊκό. Περίμενα λοιπόν ότι το ματς θα είναι πολύ κλειστό. Δεν νομίζω ότι είναι έκπληξη το ότι το Περιστέρι νίκησε 3η φορά φέτος τον Παναθηναϊκό.

Είναι πολύ καλό το Περιστέρι ή είναι κακός ο Παναθηναϊκός; Ή και τα δύο;

Και τα δύο. Ο Παναθηναϊκός είναι με συνεχείς αναταράξεις, με το θέμα του προπονητή, με το θέμα του Μπέικον, με την απογοήτευση από την Ευρώπη, δεν είναι έκπληξη που το Περιστέρι τον σέρνει σε 5ο ματς. Ατέρμονη ονοματολογία, νέος προπονητής, ποιος θα μείνει, ποιος θα φύγει, είναι μια κατάσταση συγκεχυμένη αυτή που βιώνει ο Παναθηναϊκός. Από την άλλη το Περιστέρι έδειξε όλη τη χρονιά ότι είναι σε διαδικασία συνεχούς βελτίωσης. Έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου και απέχει 40 λεπτά από το να παίξει πρώτη φορά στην Ιστορία του στον τελικό του πρωταθλήματος. Έχει τις πιθανότητές του. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό, διότι το Περιστέρι έχει Ιστορία στο μπάσκετ, είχε και στο παρελθόν καλές ομάδες, αλλά τέτοιο πράγμα δεν είχε καταφέρει.

Μπορεί να γίνει ο Σπανούλης μεγάλος προπονητής; Ποιοι μεγάλοι παίκτες έγιναν μεγάλοι προπονητές; Λίγοι είναι.

Πράγματι οι μεγάλοι παίκτες που έγιναν μεγάλοι προπονητές είναι λίγοι στον αριθμό. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Γιασικεβίτσιους είναι προπονητές ελίτ. Όμως οι καλύτεροι προπονητές στην Ευρωλίγκα δεν ήταν μεγάλοι παίκτες. Ο Μπαρτζώκας, ο Ιτούδης, ο Αταμάν, ο Πασκουάλ, ο Μεσίνα, ο Ματέο κ.λπ. Ο Λάσο ήταν καλός παίκτης, ο Ομπράντοβιτς επίσης.

Δεν ήταν μεγάλος παίκτης.

Ναι, αλλά ήταν το μυαλό της Παρτιζάν και της ενωμένης Εθνικής Γιουγκοσλαβίας. Έπαιζε γιατί είχε πολύ υψηλό I.Q. και έγινε «σατανικός» προπονητής. Ο Σπανούλης μου δίνει αυτήν την αίσθηση, μου δίνει αυτήν την πεποίθηση. Όμως κρατάω μια επιφύλαξη γιατί το δείγμα γραφής είναι μικρό. Έχει πάντως τα φόντα να φτάσει ψηλά και ως προπονητής, γιατί είναι ηγέτης. Είναι σημαντικό να έχεις ένα κοπάδι ανθρώπων πίσω σου να σε πιστεύουν. Επίσης είναι υπερβολικά εγωιστής, φοράει παρωπίδες, είναι αρρωστάκι με το μπάσκετ. Είναι ψυχάκιας με το μπάσκετ. Το ομολογούν όλοι οι φίλοι του, η οικογένειά του, μου το έχει πει και ο ίδιος.

Του αρέσει πολύ, αυτό είναι σημαντικό σε ό,τι κάνεις.

Ναι, ναι, του αρέσει πολύ. Επίσης, όσο εγωιστής κι αν είναι -που ήταν πολύ ως παίκτης, δεν χαριζόταν ούτε στη... μάνα του- είναι σημαντικό ότι δεν επικαλείται τον εαυτό του. Μαθαίνουμε από τους παίκτες του ότι δεν λέει «εγώ έκανα εκείνο», «εγώ έκανα το άλλο». Οι προπονητές πολλές φορές δεν σκοτώνουν τον παίκτη μέσα τους. Το πόσο αποφασισμένος ήταν να γίνει προπονητής φάνηκε από το ότι πήγε γρήγορα σε ομάδα της Α1, κάτι που μπορούσε να είναι παγίδα, μπορούσε να αποτύχει. Να σου πω τι μου είχε πει κάποτε ο Αγγέλου;

Βεβαίως, τέτοια θέλω.

Είχε πει «αν καθίσουν σε ένα τραπέζι ο Σπανούλης, ο Μπιν Λάντεν, ο Τζορτζ Μπους έχοντας μια μπριζόλα μπροστά τους και κλείσουν τα φώτα, όταν ανάψουν, ο Σπανούλης θα τη ρεύεται»! Τόσο αποφασιστικός είναι.

Περνάει από το μυαλό σου ότι μπορεί στον Παναθηναϊκό να θέλουν να απαλλαγούν από το μαρτύριο της συνάντησης με τον Ολυμπιακό, μη γίνει το 13-0 σερί 16-0;

Δεν τάσσομαι ποτέ υπέρ των σεναρίων. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη Ιστορία, έχει υπερηφάνεια, δεν νομίζω να χάσει επίτηδες, να το κάνει γαργάρα.

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τη Ρεάλ;

Ναι, χάθηκε. Όταν φτάνεις δεύτερη σερί φορά στο φάιναλ φορ και χάνεις με τον ίδιο τρόπο στο τέλος...

Είναι μόνο θέμα τύχης που συνέβη πέρυσι και φέτος το ίδιο πράγμα; Στις πολύ κρίσιμες στιγμές έψαχνε να βρει ένα καλάθι και δεν το έβρισκε. Επίσης η άμυνα και τις δύο φορές δέχτηκε εύκολα το δηλητηριώδες δάγκωμα στο τέλος.

Δεν είναι μόνο θέμα τύχης νομίζω. Βέβαια η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοιες στιγμές. Όμως βαραίνει η ψυχολογία, είναι σοκαριστικό να έχεις το υπέρτατο τρόπαιο στα χέρια σου και να νιώθεις ότι πάει να σου γλιστρήσει μέσα από τα χέρια. Εν πάση περιπτώσει, μετά τον πόλεμο γινόμαστε όλοι στρατηγοί, έπρεπε να κάνει φάουλ, δεν έπρεπε... Και βλέπεις τον Γιουλ που δεν είχε βάλει πόντο να μπαίνει και να βάζει το πιο σημαντικό καλάθι. Κάποιος τον ρώτησε «τι σου όπλισε το χέρι;» και είπε «η αναισθησία μου»!

Ε, αυτό είναι το θέμα, αν είχε Μίσιτς ή Γιουλ για τα δύσκολα στο τέλος ο Ολυμπιακός πέρυσι και φέτος. Να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Πού θεωρείς ότι χρειάζεται πιο πολλή ενίσχυση τώρα ο Ολυμπιακός; Στην περιφέρεια με έναν κίλερ ή στους ψηλούς; Είδαμε ότι και ο Φαλ υστέρησε πολύ μπροστά στον Ταβάρες.

Ο προπονητής ξέρει καλύτερα τι του βγήκε και τι δεν του βγήκε. Ο Μπαρτζώκας είναι πολύ μοντέρνος προπονητής. Έχει αναδειχτεί δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλύτερος προπονητής στην Ευρωλίγκα, έπαιξε μπάσκετ σεμιναριακού επιπέδου, βλέπω ότι και στις συνεντεύξεις που κάνεις σού λένε ότι η κυκλοφορία της μπάλας έφτασε σε τρομερό επίπεδο. Δεν ξέρω πάντως τι θα γίνει με τον Βεζένκοφ, το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Με το βιβλίο για τον Γιάννη Ιωαννίδη τι έγινε;

Είναι γραμμένο, είναι ολοκληρωμένη η δουλειά που κάναμε με τον Καρύδα, είναι πάνω από 100.000 λέξεις. Δυστυχώς όταν ολοκληρώθηκε, επιδεινώθηκε η κατάσταση του Ιωαννίδη και μπήκε το βιβλίο στην άκρη.

Είχε πλήρη επικοινωνία όσο το φτιάχνατε μαζί του;

100%. Πρόλαβε να διηγηθεί τη ζωή του. Με ελάχιστα κενά λόγω ηλικίας, που σε όλους μπορεί να συμβεί.

Τι θα γίνει με το βιβλίο;

Ελπίζουμε πρώτα από όλα να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημά του και ελπίζουμε να βγει το βιβλίο γιατί είναι θησαυρός.

Υπάρχουν πράγματα που εσύ δεν γνώριζες;

Ναι, κυρίως σε περιπτώσεις μεταγραφών και συζητήσεις με Κόκκαλη και Γιαννακόπουλο, κάποιες πτυχές άγνωστες.

Πώς πήγες στις εκλογές στο Ρέθυμνο;

Έδωσα μια μάχη δύσκολη, δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Αποδέχτηκα την πρόταση επειδή αγαπώ πολύ τον τόπο μου και σκέφτομαι να ζήσω μόνιμα εκεί κάποια στιγμή, την υγειά μας να έχουμε. Βρήκα ένα παγιωμένο στάτους, έναν συνυποψήφιο που δούλευε πάνω από 1,5 χρόνο για την εκλογή του, ενώ εγώ ρίχτηκα αργά στη μάχη. Μπήκα όμως σε ένα τριπάκι που μάλλον δεν θα το αφήσω...

Δηλαδή; Στις επόμενες εκλογές όχι, γιατί είναι με λίστα.

Ήταν συγκλονιστικό για εμένα να μπω στο πετσί των ανθρώπων που έχουν τις αγωνίες τους, να γνωρίζω από κοντά τόσο κόσμο.

Σου άρεσε δηλαδή.

Μου άρεσε πάρα πολύ. Αν και ταλαιπωρήθηκα διότι ταξίδευα συνεχώς στην Αθήνα για τη δουλειά μου και στις ΗΠΑ, αλλά το ήξερα, το έκανα συνειδητά με χαρά και με αγάπη. Δεν το μετανιώνω.

Πόσες ψήφους πήρες;

Πήρα 2.568 ψήφους. Συνέβαλα στο να βγάλει έδρα το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο πειτα από 11 χρόνια.

Θα το ξανακάνεις;

Θα το ξανακάνω, δεν ξέρω όμως σε ποιο επίπεδο. Έκανα έναν τίμιο αγώνα, δεν έταξα. Στην Κρήτη παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι συντεχνίες, οι κουμπαριές...

Τα γράφω αυτά;

Γράψ’ τα, δεν είναι κακό. Έδωσα έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα, τίμιο.

Γιάννης Φιλέρης: «Ο Παναθηναϊκός ζει τη μέρα της μαρμότας»

Γιάννη, σε ξάφνιασε ότι πήγε η σειρά του ΠΑΟ με το Περιστέρι στο 2-2;

Ήταν εμφανές από το πρώτο ματς στο Περιστέρι ότι κοντράρει πολύ. Με δεδομένες τις απουσίες που έχει ο Παναθηναϊκός από τραυματισμούς -μην ξεχνάμε ότι και πέρυσι ζορίστηκε από τη Λάρισα με 2 ήττες- δεν είναι έκπληξη.

Πιο πολλές πιθανότητες δίνεις στο Περιστέρι να περάσει τον Παναθηναϊκό από όσες έδινες πέρυσι στη Λάρισα;

Ναι, διότι το Περιστέρι φέτος είναι καλύτερη και πιο δομημένη ομάδα από ό,τι ήταν πέρυσι η Λάρισα. Φάνηκε όλη τη χρονιά και από τη δουλειά που έχει κάνει ο Σπανούλης και από τους παίκτες που έχει. Το θέμα είναι ψυχολογικό, να πιστέψουν ότι μπορούν να πάνε στο ΟΑΚΑ και να νικήσουν. Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεμείνει από ψυχολογία και από παίκτες.

Πόσες πιθανότητες δίνεις στο Περιστέρι; Ένα 30% τού δίνεις;

Τόσο ναι, 70%-30% είναι υπέρ του Παναθηναϊκού λόγω έδρας. Αν είχε έναν εκρηκτικό ψηλό μαύρο το Περιστέρι, θα το έβλεπα 60%-40%.

Θα γίνει ο Σπανούλης μεγάλος προπονητής;

Θα ήταν απίθανο να μη γίνει προπονητής καταρχάς!

Γιατί;

Διότι λειτουργούσε ως προπονητής μέσα στο γήπεδο. Όλη του η νοοτροπία, όλη του η ζωή είναι αφιερωμένη στο μπάσκετ. Είναι άνθρωπος που κοιμάται και ξυπνάει με το μπάσκετ στο κεφάλι του. Παρότι έχει 6 παιδιά. Ενώ ο Διαμαντίδης είδαμε ότι ήταν άλλο πράγμα, έφυγε από το μπάσκετ. Νομίζω λοιπόν ότι θα πετύχει ως προπονητής ο Βασίλης. Διότι δεν υπάρχει πιο πεισματάρης άνθρωπος. Ήδη φέτος έχει πετύχει. Είναι ήδη μαζί με τον Μπαρτζώκα οι προπονητές της χρονιάς στο πρωτάθλημα.

Έχει και καλούς βοηθούς πάντως.

Έχει, ναι. Διάλεξε καλούς βοηθούς. Αλλά είναι και ο ίδιος πολύ λεπτομερής. Βλέπει πράγματα που δεν περίμενες ότι θα τα βλέπει ένας προπονητής στην ηλικία του. Ξεκίνησε κατευθείαν στα βαθιά, ήταν ρίσκο, θα μπορούσε να αποτύχει.

Μπορεί να πάρει την Εθνική σύντομα;

Υπήρχε νομίζω μια τέτοια σκέψη στο μυαλό του Λιόλιου. Αλλά δεν τίθεται θέμα τώρα. Μετά τον Ιτούδη θεωρώ ότι θα στραφεί στον Σπανούλη ο Λιόλιος. Να σου πω ιστορία με Σπανούλη;

Ε, βέβαια, σας είπα να προετοιμαστείτε.

Πώς έγινε ο Σπανούλης παίκτης τόσο μεγάλης κλάσης. Ήταν το 2008, ο Σπανούλης έπαιζε στον Παναθηναϊκό. Νίκησε τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, την άλλη μέρα το πρωί πήγα στο ΟΑΚΑ γιατί είχα συνέντευξη για τη NOVA με τον Αγγέλου. Τότε ήταν προπονητής στην ΑΕΚ. Ακούω μπάλες να σκάνε στο γήπεδο, λέω «Βαγγέλη, έχεις προπόνηση»; Μου λέει «όχι, βγες έξω να δεις ποιοι είναι στο γήπεδο». Βγαίνω και βλέπω τον Σπανούλη με τον Διαμαντίδη να σουτάρουν! Πρωί- πρωί ενώ είχαν νικήσει τον Ολυμπιακό το προηγούμενο βράδυ. Κανείς άλλος δεν ήταν εκεί! Μόνο αυτοί οι δύο. Δεν έγιναν λοιπόν τυχαία μεγάλοι παίκτες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση με τον Βασίλη είναι ότι κατάφερε να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του. Δεν ήταν εύκολο να το κάνει τόσο γρήγορα.

Το μπάτζετ στο Περιστέρι πόσο είναι;

Είναι αρκετά μεγάλο. Βέβαια του Παναθηναϊκού είναι πολύ πιο μεγάλο. Αλλά σε σχέση με άλλες ομάδες της Α1 το Περιστέρι έχει καλό μπάτζετ.

Ποιοι παίκτες είναι τα κλειδιά;

Διάλεξε καλούς παίκτες. Αυτός ο Φρανσίσκο είναι διεθνής με τη Γαλλία, πολύ καλός γκαρντ. Πήρε τον Ντένμον που έχει εμπειρία από Ελλάδα, είχε παίξει στον Παναθηναϊκό. Ήταν παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας. Επίσης ο ψηλός ο Μπίλαν για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλός. Ανέδειξε και τους Έλληνες. Τον Μωραΐτη, τον Στέλιο Πουλιανίτη, τον Κασελάκη, ο οποίος είναι πιο έμπειρος. Πολύ καλή και η μεταγραφή του Σέρβου του Ραντάνοφ που είναι ημίψηλος, κάνει εξαιρετική δουλειά. Όπως και ο Χάμερ που τον ξέραμε από την ΑΕΚ. Τους έδωσε χημεία όμως. Ένας εκρηκτικός ψηλός μαύρος θα χρειαζόταν για να κάνουν πιο μεγάλα πράγματα.

Περνάει από το μυαλό σου μήπως θέλει ο Παναθηναϊκός να αποφύγει τον Ολυμπιακό;

Μπα, δεν νομίζω. Ο Παναθηναϊκός είναι σαν να ζει τη μέρα της μαρμότας. Και πέρυσι τα ίδια, κατέληξε σε υπηρεσιακό προπονητή, αγκομάχησε με τη Λάρισα για να φτάσει στον τελικό με τον Ολυμπιακό, είναι αποδεκατισμένος, έφυγε ο Μπέικον που τον είχε διαλέξει για «άρμα μάχης» και κατέληξε με τους τραυματισμούς να έχει 5 ξένους ενώ είχε 9. Δηλαδή δεν το κάνει επίτηδες για να αποφύγει να διευρύνει το σερί ηττών από τον Ολυμπιακό.

Ήταν μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για τον Ολυμπιακό ο τελικός με τη Ρεάλ;

Ναι, ήταν μεγάλη ευκαιρία. Διότι ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Και δεν θα ξαναβρεί τη Ρεάλ με 4 τέτοιες απουσίες.

Είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός έπαθε το ίδιο που είχε πάθει πέρυσι στον ημιτελικό; Μήπως χρειάζεται έναν παίκτη να σκοτώνει τέτοια ματς;

Μέχρι πριν από 2,5 χρόνια ο Ολυμπιακός αγκομαχούσε, δεν προκρινόταν καν στους «8». Έχει διανύσει πολύ δρόμο από την ανυποληψία. Έφτασε στην κορυφή με έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και βελτιωνόταν κάθε χρόνο. Φέτος έπαιξε ακόμα καλύτερα από πέρυσι και τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο. Το έβαλε στο τέλος ο Γιουλ, δεν το έβαλε ο φούφουτος.

Και πέρυσι το έβαλε ο Μίσιτς. Μήπως ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν Μίσιτς, έναν Γιουλ, έναν Σπανούλη στα κρίσιμα όταν βαραίνει η μπάλα;

Θα μπορούσε να έχει μπει το σουτ του Σλούκα. Θα μπορούσε να έχει βάλει ένα σουτ ο Βεζένκοφ. Νομίζω πάντως ότι θα πάρει έναν περιφερειακό στο στιλ που λες.

Ψηλό επίσης δεν χρειάζεται; Ο Φαλ φάνηκε λίγος μπροστά στον Ταβάρες.

Μπροστά στον Ταβάρες φάνηκε πράγματι ότι μειονεκτεί, όμως με τους άλλους ψηλούς των ομάδων είχε πλεονέκτημα. Νομίζω ότι θα πάρει τον Μιλουτίνοφ. Πάντως είναι πολύ σημαντικό τι θα γίνει με τον Βεζένκοφ.

Τι προβλέπεις;

Λένε ότι θα φύγει για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ. Όμως πρέπει να περιμένουμε γιατί θα υπάρξει διαπραγμάτευση, να δούμε τι πρόταση θα του κάνουν οι Κινγκς.

Παίζει ρόλο η Νίκολ;

Ε, δεν παίζει; (γελάει).

Ήσουν Γραφείο Τύπου του Ολυμπιακού όταν έγινε το πατατράκ στο Τελ Αβίβ.

Ναι, ήμουν.

Σου θύμισε τον τελικό με την Μπανταλόνα ο τελικός με τη Ρεάλ;

Ως εξέλιξη του αγώνα έμοιαζε. Αλλά τότε όλα συνέβαιναν για πρώτη φορά. Το μπλακ άουτ επίσης ήταν για 7 λεπτά. Εκεί ήθελες έναν πόντο και δεν έμπαινε με τίποτα. Η αντίπαλος ήταν πιο μικρή από τη Ρεάλ και το σοκ ήταν πιο μεγάλο. Είχε προηγηθεί και ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό που ήταν πολύ αγχωτικός.

Έκανε κακό το ότι έτυχε με τον Παναθηναϊκό, ε;

Σίγουρα. Αρκεί να σου πω ότι στο Τελ Αβίβ ήταν 150 δημοσιογράφοι! Μας είχε καλέσει ο Φλόριαν Βάνιγκερ, ο υπεύθυνος της FIBA και κόβαμε κόσμο! Και τότε το μπάσκετ που είχε παίξει ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικό όλη τη χρονιά, όπως φέτος. Είχε Τάρπλεϊ, Φασούλα, Τάρλατς, Πάσπαλιε, Σιγάλα, Μπακατσιά, πολύ ψηλή ομάδα. Το μπάσκετ που έπαιζε ήταν 10 χρόνια μπροστά από την εποχή. Όμως αγχώθηκε πολύ ο «ξανθός» και η λαχτάρα του να το πάρει μεταφέρθηκε στο παρκέ. Επίσης το επεισόδιο του Τάρπλεϊ με τον Παπαδάκη που πλακώθηκαν χάλασε το κλίμα.

Ο «ξανθός» γιατί παραιτήθηκε;

Οι σχέσεις του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Ιωαννίδη είχαν χαλάσει από το 1995 από το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Υπήρχε μια ψυχρότητα. Όταν ο Ολυμπιακός στη Σαραγόσα το 1995 νίκησε πάλι τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, χάνοντας στον τελικό από τη Ρεάλ, ο Ιωαννίδης μιλούσε από τότε για «αγρανάπαυση». Δηλαδή ότι θα έφευγε. Έφυγε τον επόμενο χρόνο.

Αν δεν παραιτούταν δηλαδή, θα τον έδιωχνε; Έχοντας νικήσει 73-38 τον Παναθηναϊκό και έχοντας πάρει τέταρτο σερί πρωτάθλημα;

Νομίζω ναι.