Γαλατσόπουλος για αλλαγή του format στην Basket League, αλλά και Super Cup - All Star Game

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ενημέρωσε ότι η Basket League θα αλλάξει format, ενώ αποκάλυψε τον τόπο και το διάστημα διεξαγωγής των Super Cup και All Star Game.

Γαλατσόπουλος για αλλαγή του format στην Basket League, αλλά και Super Cup - All Star Game

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου των ημιτελικών της Basket League, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος προανήγγειλε αλλαγή στο format του πρωταθλήματος.

«Προγραμματίζεται η αλλαγή του format της Basket League προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων και των ανταγωνιστικών αγώνων. Θα επιμηκυνθεί η περίοδος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η λίγκα να γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, να φέρει αύξηση των εσόδων για τις ομάδες, από τα εισιτήρια και τους χορηγούς.

Παράλληλα, προχωράμε σε αλλαγή σύνθεσης της επιτροπή αδειοδότησης, με τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη με επιστημονική κατάρτιση. Επίσης, προγραμματίζουμε να προχωρήσουμε σε σύναψη νέας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με μακροχρόνιο ορίζοντα, προκειμένου οι ομάδες να ξέρουν ποια τα έσοδά τους, σε βάθος χρόνου».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε διευκρινήσεις από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος εξήγησε: «Αντί να συνεχίσουμε τα playoffs με το 1-8 θα παίξουν διπλά παιχνίδια, έναν τρίτο γύρο ουσιαστικά, το 1-6 και μετά θα πάμε κατευθείαν σε τελικούς. Ενώ θα συνεχίσουν να παίζουν μεταξύ τους και το 7-12».

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε και στις ημερομηνίες του Super Cup και του All Star Game, όπως και της Basket League.

To Super Cup θα διεξαχθεί, όπως και πέρσι, στη Ρόδο το διήμερο 30/9-1/10 με τη σύνθεση της τελικής τετράδας του φετινού πρωταθλήματος, δηλαδή Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Περιστερίου και ΠΑΟΚ.

To All Star Game θα διοργανωθεί στην Καρδίτσα το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου, ενώ το τζάμπολ στην Basket League θα γίνει στις 7-8 Οκτωβρίου.