Γαλατσόπουλος: «Η εκλογή είναι μία ηθική ανταμοιβή για όσα έχουν γίνει»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, αναφέρθηκε στη νέα επικράτησή του στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ.

Γαλατσόπουλος: «Η εκλογή είναι μία ηθική ανταμοιβή για όσα έχουν γίνει»

Οι εκλογές του ΕΣΑΚΕ πέρασαν στην ιστορία με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, να λαμβάνει 8 ψήφους και να ανανεώνει τη θητεία του για τέταρτη φορά και μέχρι το 2025. Ο πρόεδρος της λίγκας μία μέρα μετά τη νίκη του στις εκλογές μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ “.

Ακόμα ανέλυσε το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, αλλά και την πιθανή ύπαρξη wild card για ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στην Α1 όπως για παράδειγμα ο Πανιώνιος. Ακόμα αναφέρθηκε στους στόχους του την επόμενη διετία, στον Μπάνε Πρέλεβιτς, αλλά και στην παρουσία του το βράδυ της Τρίτης (21/3) στο ματς του BCL στα Λιόσια ανάμεσα σε ΑΕΚ και Μάλαγα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ανανέωση της θητείας του: “Είναι μία μεγάλη τιμή προς το πρόσωπο μου, που δείχνει την εμπιστοσύνη των ομάδων αυτά τα δύσκολα χρόνια. Είχαμε κρίσεις, την αποχώρηση του Ολυμπιακού, κορωνοϊό, πόλεμο, αλλά κρατήσαμε τη Basket League όρθια. Κάναμε την κεντρική διαχείριση με την ΕΡΤ και υπάρχει η βάση για καλύτερα πράγματα. Αυτή η εκλογή είναι μία ηθική ανταμοιβή για όσα έχουν γίνει.”

Για το φετινό Πρωτάθλημα: “Αυτό είναι ξεκάθαρο πέφτει μία ομάδα και ανεβαίνουν δύο. Το Πρωτάθλημα είναι δυνατό. Παρότι δεν είναι όπως παλιά. αλλά έχουμε οχτώ ομάδες που θα βρεθούν στα playoffs και δύο που δεν ξέρουμε για το Πρωτάθλημα και κάποιες ομάδες για την παραμονή”.

Για τη wild card στο Πρωτάθλημα: “Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πέφτει ένας και ανεβαίνουν δύο. Τα υπόλοιπα είναι θέμα συζήτησης και σχεδιασμού με την ΕΟΚ για την επόμενη τριετία. Και στην Α2 είναι καλό το Πρωτάθλημα και παλεύουν αρκετές ομάδες για την άνοδο. Θα υπάρχει και η διαδικασία με τη wild card, αλλά θα προέχει το αγωνιστικό κριτήριο. Θα είναι μία ξεκάθαρη διαδικασία την οποία θα τη γνωρίζουν όλοι, όταν και αν χρειαστεί. Του χρόνου είναι ξεκάθαρα τα πράγματα”.

Για τον Πανιώνιο: “Είναι ένα ιστορικό σωματείο και όλοι θα ήθελαν να βρεθεί στα μεγάλα σαλόνια. Αλλά υπάρχουν τα αγωνιστικά κριτήρια και από εδώ και πέρα πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας μετά τις εκλογές και να θέσουμε οργανωτικούς και οικονομικούς στόχους. Πρέπει να γίνουν νέες συμφωνίες, όπως το τηλεοπτικό που είναι καθοριστικό για την επόμενη διετία. Είναι σημαντική η ενίσχυση από το στοίχημα και θα είναι μόνιμος μηχανισμός βοήθειας για τις ομάδες. Ξέρετε ποιος είμαι και από που προέρχομαι, αλλά θα φροντίζω πάντα για το καλό όλων των ομάδων”.

Για τον Μπάνε Πρέλεβιτς: “Ήταν θετικό ότι τρεις άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν για τη θέση του Προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Εγώ μεγάλωσα με τον Μπάνε υπάρχει μία φιλία και συνεργασία χρόνια και σεβασμός στο πρόσωπο του και καλά κάνει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και τον τιμάει. Θα είναι πολύ σωστό που θα αποσυρθεί την 1η Απρίλη η φανέλα του. Θα τα δούμε όλα με κοινό γνώμονα το καλό του μπάσκετ”.

Για την παρουσία του στο ΑΕΚ – Μάλαγα: “Έχω πάρει απόφαση να πάω στο γήπεδο και να δώ τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Εύχομαι καλή επιτυχία για να πάει το πλεονέκτημα και την πρώτη θέση. Ο Ολυμπιακός πάει πολύ καλά στην Ευρωλίγκα, ο Προμηθέας στο EuroCup και όλα αυτά βοηθούν στη διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ”.