Ολυμπιακός: Πανέτοιμος να το κάνει ξανά!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης με στόχο να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του μέσα στη σεζόν. Ας μην ξεχνάμε πως οι Πειραιώτες πήραν και το Σούπερ Καπ το περασμένο φθινόπωρο, επικρατώντας στη Ρόδο του Παναθηναϊκού με 67-52.

Ολυμπιακός: Πανέτοιμος να το κάνει ξανά!

Ξεκάθαρος στόχος των «ερυθρολεύκων» φέτος να σαρώσουν όλους τους τίτλους στην Ελλάδα και να παραμείνουν στην ελίτ της Ευρώπης. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο και επανήλθε στην κορυφή της διοργάνωσης ύστερα από 11 χρόνια. Ο Ολυμπιακός νίκησε το «τριφύλλι» πέρσι (81-73) έχοντας κορυφαίο τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ αποχώρησε, μπορεί να μη βρίσκεται στο ρόστερ, αλλά κατά γενική ομολογία η ομάδα φέτος παρουσιάζεται περισσότερο έμπειρη, ικανή και αποτελεσματική. Λειτουργεί καλύτερα από πέρσι.

Οι Πειραιώτες, λοιπόν, κάνουν τζάμπολ σήμερα (15.45, ΕΡΤ3) απέναντι στον Άρη, έχοντας στόχο τη νίκη που θα τους δώσει την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εφόσον επικρατήσουν, εκεί θα συναντήσουν τον νικητή από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Κολοσσός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιαστούν πανέτοιμοι στο φάιναλ-8. Όπως αναμενόταν, τόσο ο Κώστας Σλούκας όσο και ο Τζορτζ Πάπας ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και ακολούθησαν την αποστολή στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί έχοντας 14 παίκτες στη διάθεσή του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το «5 στα 5» έχοντας εκτός δράσης τον 33χρονο διεθνή γκαρντ και κατάφερε να βρει λύσεις εκ των έσω καλύπτοντας την απουσία του. Με την επιστροφή του στην ομάδα, ο Ολυμπιακός ενισχύεται ακόμη περισσότερο, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας και του σκορ.

Πέρα από αυτό, πρόκειται για έναν εγνωσμένης αξίας μπασκετμπολίστα, ο οποίος έχει προσωπικότητα, εμπειρία, αγωνιστικό θράσος και ξέρει να κάνει τη διαφορά όταν η μπάλα «καίει». Οι Πειραιώτες ναι μεν είναι το μεγάλο φαβορί στη διοργάνωση, αλλά σε αυτά τα νοκ άουτ παιχνίδια αρκετές φορές γίνονται εκπλήξεις, υπάρχει κίνητρο, ανταγωνισμός και οι πρωτοκλασάτοι παίκτες καλούνται να κάνουν το βήμα μπροστά. Έχουν πάντως υψηλές φιλοδοξίες και οι «ερυθρόλευκοι».

Θέλουν να κατακτήσουν το Κύπελλο. Δεν το υποτιμούν, ούτε έχουν το μυαλό τους μόνο στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Οι ομάδες πάντα ψάχνουν και χτίζουν κίνητρα. Ποιο είναι το φετινό; Να γράψουν ιστορία και να κατακτήσουν για πρώτη φορά δύο σερί νταμπλ.