ΚΑΕ ΑΕΚ: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη «Μικρασιατική Καταστροφή»

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη «Μικρασιατική Καταστροφή» ετοιμάζει η ΚΑΕ ΑΕΚ.

ΚΑΕ ΑΕΚ: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη «Μικρασιατική Καταστροφή»

Η ΚΑΕ ΑΕΚ τιμά τα 100 χρόνια από τη «Μικρασιατική Καταστροφή» πραγματοποιώντας το μήνα Σεπτέμβριο σειρά εκδηλώσεων με τη συμμετοχή πολιτιστικών φορέων και σε συνεργασία με τους συλλόγους «Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ» και οι «Φίλων Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 6 με 25 Σεπτεμβρίου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ομιλίες, ξενάγηση στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», αγώνες επίδειξης παλαιμάχων και των ακαδημιών της «Ένωσης», όπως επίσης και μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

«Η ΑΕΚ BC ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

τις φίλες και τους φίλους της ΑΕΚ να παρευρεθούν στις δράσεις μας, αρχής γενομένης από την επίσκεψη στο ΠΠΙΕΔ, στα Ιερά Χώματα της προσφυγικής Νέας Φιλαδέλφειας, όπου θα δώσουν το «παρών» και οι αθλητές της «Βασίλισσας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Λεωφ. Δεκελείας 152 & Αττάλειας, Νέα Φιλαδέλφεια)

20:00 Ξενάγηση στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

20:45 Εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του ΠΠΙΕΔ.

Κεντρικός ομιλητής

Νικόλαος Ουζούνογλου (Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών/Oμότιμος Καθηγητής ΕΜΠ): «Η σημασία της ανασύστασης του πνεύματος του Ελληνισμού της Ανατολής για όλο το Έθνος».

Αφηγήτρια

Κωνσταντίνα Σόγια (Επιστημονική συνεργάτιδα του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας/Εκπαιδευτικός): Δραματοποιημένη αφήγηση αυθεντικών μαρτυριών Μικρασιατών δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς.

Συντονιστής

Γεώργιος Νικολάου (Διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΑΕΚ BC/Δημοσιογράφος)

*Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

18:00: ΑΕΚ – Ιωνικός Νικαίας (Αγώνας Παλαιμάχων) – Οlympic Hall Άνω Λιοσίων.

*Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 24 – Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Τουρνουά Ακαδημιών Α.Ε.Κ., Α.Σ. Πέρα, Α.Ο. Ταταύλα (Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, Μεγάλης Του Γένους Σχολής 10, Άλιμος)

*Σε ημερομηνία, που θα προσδιοριστεί προσεχώς Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του Σπύρου Τζόκα (Πανεπιστημιακού/Συγγραφέα): «Η Κραυγή της Σιωπής», με τη μορφή θεατρικού/μουσικοχορευτικού αναλογίου.

Ζωντανεύουν θεατρικά, μουσικά και χορευτικά σελίδες μνήμης, ζωής και προσφοράς της οικογένειας Μιχάλη και Όλγας Κοντούλη από τα Βουρλά και του γιου τους Σπύρου Κοντούλη, ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος, που μεσουράνησε στην Ελλάδα στην εποχή του Μεσοπολέμου.»