Ολυμπιακός: Ενδιαφέρον για Τσαλμπούρη

Ο Ολυμπιακός έχει στο στόχαστρό του τον 26χρονο φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τον Απόλλωνα

Ολυμπιακός: Ενδιαφέρον για Τσαλμπούρη

Ο Ολυμπιακός βλέπει «ζεστά» την περίπτωση του Γιώργου Τσαλμπούρη. Ο λόγος για τον 26χρονο (22/6/1996) Έλληνα σέντερ, ο οποίος παρά το ύψος του (2,18 μ.) μπορεί να αγωνιστεί και στη θέση «4». Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα μας πριν από μία δεκαετία, αλλά στην πορεία δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΚ, ακολούθως πήγε στον Κολοσσό Ρόδου και στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ, πριν μετακομίσει πέρyσι στην Πάτρα για χάρη του Απόλλωνα. Εκεί βρήκε ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο, πραγματοποίησε μiα μεστή και ώριμη σεζόν, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Μέτρησε 14,9 πόντους (52.5% δίποντα, 29.7% τρίποντα, 75.3% βολές), 5,6 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ, 0,7 μπλοκ και 0,5 κλεψίματα. Και όλα αυτά σε 24 ματς, έχοντας 32 λεπτά συμμετοχής.

Πρόκειται για έναν ψηλό ο οποίος διαθέτει καλό σουτ και διαθέτει ταλέντο στην επίθεση. Θα πρέπει όμως να βελτιώσει την άμυνά του, τόσο στο πικ εν ρολ όσο και ψηλά. Μπορεί να είναι 2,18, να έχει το μέγεθος ενός σέντερ, αλλά έχει την αγωνιστική συμπεριφορά αλλά και το ένστικτο ενός «4αριού». Δεν είναι τυχαίο πως έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του παίζοντας κατά κύριο λόγο vw πάουερ φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει τη συγκεκριμένη περίπτωση τόσο για να ενισχύσει τη γραμμή των ψηλών του όσο και για να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του. Η υπόθεση του Κώστα Αντετοκούνμπο δείχνει να έχει κολλήσει και θα εξηγήσουμε τους λόγους παρακάτω, οπότε στο μεγάλο λιμάνι κοιτάζουν και εναλλακτικές λύσεις.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης έχει καλά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, υπήρξε ταλέντο υψηλών προδιαγραφών, έδειξε φέτος τεράστια σημάδια βελτίωσης και στο μεγάλο λιμάνι εκτιμούν πως με τη σωστή δουλειά μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος. Οι Πειραιώτες έχουν κάνει μία διερευνητική επαφή με την πλευρά του παίκτη και αν δεν υπάρξει σημαντική εξέλιξη με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, αναμένεται να προχωρήσουν για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 26χρονο φόργουορντ/σέντερ.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης φέτος πραγματοποίησε μiα καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στον Ιωνικό. Μέτρησε 30 πόντους, έχοντας 7/7 δίποντα και 5/10 τρίποντα, συν 1/2 βολές. Σε όλα αυτά προσθέστε και 5 ριμπάουντ. Ήταν εξαιρετικός και κόντρα στον ΠΑΟΚ, όταν σημείωσε 25 πόντους, με 4/9 δίποντα και 3/3 τρίποντα, μοιράζοντας και 6 ασίστ. Ένα δείγμα του πληθωρικού ταλέντου του, το οποίο εφόσον αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Δεν έχει εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας, αυτό είναι ένα μειονέκτημα, αλλά χρειάζεται η ομάδα του Πειραιά να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ της, ύστερα και από την αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ.