Χωρίς Ψυχικό η Basket League της επόμενης σεζόν!

Παρότι η ομάδα του Ψυχικού εξασφάλισε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ δεν κατάφερε να μαζέψει τα απαραίτητα έγγραφα - αλλά και το ποσό που απαιτείται ως εγγύηση - για να αγωνιστεί στην Α1, με αποτέλεσμα να μην καταθέσει φάκελο, κάτι που σημαίνει ότι η σεζόν 2022/23 θα το βρει στην Α2.

Χωρίς Ψυχικό η Basket League της επόμενης σεζόν!

Δώρον - άδωρον αποδείχθηκε η άνοδος του Ψυχικού στην Basket League...

Το Ψυχικό δεν κατάφερε να μαζέψει τα απαραίτητα έγγραφα - αλλά και το ποσό που απαιτείται ως ελάχιστο μπάτζετ εγγύηση - για να αγωνιστεί στην Α1, με αποτέλεσμα να μην καταθέσει φάκελο, κάτι που σημαίνει ότι η σεζόν 2022/23 θα το βρει στην Α2.

Ήταν δεδομένο εξ αρχής ότι το Ψυχικό θα δυσκολευόταν για οικονομικούς λόγους να συμμετάσχει στην κορυφαία εγχώρια κατηγορία, παρότι κέρδισε την άνοδό του στο παρκέ.

Οι προβλέψεις επιβεβαίωθηκαν αφού δεν καταάφερε να συγκεντρώσει εντός προθεσμίας (11/7) τις εγγυήσεις που ζητούσε ο ΕΣΑΚΕ από τον σύλλογο, με αποτέλεσμα να μην καταθέσει καν φάκελο, αποφασίζοντας να παραμείνει στην Α2.

Κάπως έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η σεζόν 2022/23 θα βρει την Α1 με 12 ομάδες, αφού από την Α2 θα ανέβει μόνο η Καρδίτσα - που θα πάρει την θέση του Ηρακλή που υποβιβάστηκε - ενώ δεν κατέθεσε φάκελο συμμετοχής κι η Λάρισα.