Αδελφοί Αγγελόπουλοι: «Η απόλυτη δικαίωση του "μέχρι τέλους", αλλάξανε τα πράγματα...» (vid)

Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ αποθέωσαν τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ χαρακτήρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως δικαίωση της απόφασης τους ν' αποσύρουν από τις εγχώριες διοργανώσεις την ομάδα

Αδελφοί Αγγελόπουλοι: «Η απόλυτη δικαίωση του "μέχρι τέλους", αλλάξανε τα πράγματα...» (vid)

Μετά από έξι χρόνια ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του Ελληνικού μπάσκετ, κατέκτησε το πρώτο του νταμπλ μετά το 1997, ενώ βρέθηκε ένα σουτ μακριά από τον τελικό της Euroleague.

Οι πρόεδροι της ομάδας, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ για τα φετινά πεπραγμένα της ομάδας συσχετίζοντας τα με την απόφαση που είχαν πάρει το 2019, να την αποσύρουν από τις εγχώριες διοργανώσεις, δηλώνοντας απόλυτα δικαιωμένοι.

Παράλληλα αποθέωσαν τον Γιώργο Πρίντεζη που ολοκλήρωσε μία γεμάτη καριέρα με τον καλύτερο τρόπο ενώ έθεσαν στόχο για τη νέα σεζόν ένα πιο δυνατό Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

-για το αν είναι απόλυτη δικαίωση:

Γ. Αγγελόπουλος: «Είναι η απόλυτη δικαίωση του “μέχρι τέλους”, ήταν η πιο δύσκολη και σημαντική απόφαση της ζωής μας στον Ολυμπιακό. Είδατε τι έχει γίνει, αλλάξανε τα πράγματα. Το μέχρι τέλους δεν είναι μόνο επειδή πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά επειδή όλα έγιναν με τον δικό μας τρόπο. Αποφασίσαμε τότε να φύγουμε από το γήπεδο με τις συνέπειες τις οποίες υπεστήκαμε μόνο εμείς, με πολύ μεγάλο κόστος. Οικονομικό και ψυχικό. Τουλάχιστον έξι εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν την απόφαση και έλεγαν να μην γίνει κωλοτούμπα. Η κωλοτούμπα δεν έγινε και είμαστε εδώ πρωταθλητές, νταμπλούχοι, στο Final Four. Είναι μια μαγική βραδιά με την αποχώρηση του Γιώργου Πρίντεζη και είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να φανταστούμε και να ονειρευτούμε».

Π. Αγγελόπουλος: «Θα μπορούσαμε να το πούμε απόλυτη δικαίωση αν περνούσαμε στον τελικό και ό,τι ήθελε προκύψει. Είναι μια ονειρεμένη χρονιά. Δεν μπορούσαμε να ονειρευτούμε κάτι καλύτερο, όπως έγινε. Με 3-0 στους τελικούς και 7-0 σερί (σ.σ. επί του Παναθηναϊκού) σε έξι μήνες. Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα και μάλλον δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ζούμε. Ούτε ο Γιώργος Πρίντεζης ίσως να το είχε σχεδιάσει με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε ευτυχισμένοι κι εμείς κι η ομάδα κι ο κόουτς αξίζουμε αυτά που ζούμε και πάνω απ’ όλα ο κόσμος, ο οποίος μας στήριξε στο Βελιγράδι και όλη τη χρονιά».

-για το πρώτο νταμπλ μετά από 25 χρόνια:

Π. Αγγελόπουλος: «Γράφουμε ιστορία, όπως το λες. Δεύτερο 3-0 σε τελικούς επί δικής μας ιδιοκτησίας της ΚΑΕ. Συνεχίζεται να γράφεται ιστορία».

Γ. Αγγελόπουλος: «Αυτό που λέτε θέλει λίγο ανάλυση. Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη επί μια δεκαετία και επανήλθε στην κορυφή της Ευρώπης και δεν μπορούσε να πάρει ένα Κύπελλο στην Ελλάδα. Νομίζω ότι έχετε καταλάβει τι έχει γίνει. Το έχουν καταλάβει όλοι. Αυτό ήταν το “μέχρι τέλους”. Να μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα, Κύπελλο και να είναι όλα φυσιολογικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούμε να παίρνουμε για πάντα πρωταθλήματα. Του χρόνου μπορεί να το χάσουμε. Διότι ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα και πολύ καλή ομάδα, δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Δεν σημαίνει κάποια εγγύηση επιτυχίας αυτό».

- για τη στήριξη τους στην ομάδα την οποία αναγνωρίζουν οι παίκτες:

Γ. Αγγελόπουλος: «Είναι αίσθημα ευθύνης και οικογένειας, είμαστε μια οικογένεια όλοι μαζί στον Ολυμπιακό. Με τον Παναγιώτη καταφέραμε και μεταλαμπαδεύσαμε τις αξίες μας σε αυτήν την ομάδα και είμαστε υπερήφανοι για αυτό που παρουσιάζει και πρεσβεύει».

-το αν απόλαυσαν το μπάσκετ του Ολυμπιακού όπως ο κόσμος:

Π. Αγγελόπουλος: «Ναι, σε όλη τη σεζόν, αλλά και οι τελικοί ήταν απολαυστικοί. Ο δεύτερος τελικός ήταν πολύ δύσκολος. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά παίξαμε καλύτερα. Συμφωνώ σε όσα είπε ο Γιώργος, δεν υπάρχει εγγύηση της επιτυχίας. Έτσι όπως ήρθε, τη χρονιά που επιστρέψαμε στην Α1, πήρε το πρωτάθλημα, ήταν κάτι πραγματικά ονειρεμένο».

-το αν αφιερώνουν τον τίτλο στον Πρίντεζη:

Π. Αγγελόπουλος: «Αφιερώνω το νταμπλ σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού που στήριξε την απόφαση, που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και τους ανθρώπους τους κοντινούς μας που μας στηρίξουν. Διότι ήταν κοντά μας, όχι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και όλα αυτά τα χρόνια. Κατά τη γνώμη μας, όπως και μεγάλη μερίδας του κόσμου, έπρεπε να είχαμε πάρει κι άλλα πρωταθλήματα, αλλά αντέξαμε και για αυτό είμαστε ακόμη εδώ».

Γ. Αγγελόπουλος: «Ο τίτλος αφιερώνεται στον κόσμο του Ολυμπιακού, φυσικά και στον Πρίντεζη. Είναι η σημαία του Ολυμπιακού και έζησε μοναδικές στιγμές. Του είμαστε ευγνώμονες».

- το αν είναι έτοιμοι για παραπάνω προκρίσεις:

Γ. Αγγελόπουλος: «Πέρυσι ήμασταν 12οι στην Ευρωλίγκα και φέτος δεύτεροι στην κανονική περίοδο. Πήγαμε στο Final Four και χάθηκε για ένα σουτ η πρόκριση στον τελικό. Ελπίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι, αυτά δεν μπορείς να τα ξέρεις».

Π. Αγγελόπουλος: «Υπάρχει υλικό και χημεία, χρειάζονται τρεις προσθήκες για να είμαστε ακριβείς και η ομάδα θα είναι έτοιμη για να διεκδικήσει πάλι την πρόκριση στο Final Four. Είτε έχει πλεονέκτημα έδρας ή μειονέκτημα, δεν είναι εύκολο να παίρνεις το πλεονέκτημα κάθε χρόνο. Δυναμώνουν και οι άλλες ομάδες».

-το γεγονός ότι οι τίτλοι δημιουργούν νέες γενιές φιλάθλων:

Γ. Αγγελόπουλος: «Το νιώθουμε, το εισπράττουμε, η αγάπη, η λατρεία του κόσμου. Είδατε τι έγινε και μας αρέσει».

Π. Αγγελόπουλος: «Δεν ήταν έξι τα χρόνια χωρίς διακρίσεις. Το 2017 πήγαμε στον τελικό της Ευρωλίγκας και αυτό δεν γίνεται κάθε μέρα. Συμφωνώ με αυτήν τη διαπίστωση και το νιώθουμε αυτό».