Πως σκοπεύει ο Μπλατ να αλλάξει το παιχνίδι του Μιλουτίνοφ

Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού είναι ένας καλαθοσφαιριστής που η ομάδα του Πειραιά έχει στηριχθεί πάνω του τα τελευταία δύο χρόνια και ο νέος κόουτς σκοπεύει να κάνει το ίδιο.

Πως σκοπεύει ο Μπλατ να αλλάξει το παιχνίδι του Μιλουτίνοφ

Αν είχε ένα πρόβλημα ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, αυτό ήταν η επιθετική του λειτουργία. Από κάποιο σημείο κι έπειτα η ομάδα του Πειραιά έγινε μονοδιάστατη στον τρόπο που εκδήλωνε τις επιθέσεις της, με αποτέλεσμα όταν κλεινόταν σωστά ο Σπανούλης οι αντίπαλοι να αποκτούν πλεονέκτημα για τη νίκη, αφού ο Ολυμπιακός «κολλούσε» επιθετικά.

Ο ρόλος του Μιλουτίνοφ στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν σημαντικός, αφού η συνεργασίες του με τον αρχηγό του Ολυμπιακού ήταν συχνό φαινόμενο. Ο Μιλουτίνοφ συνήθως έδινε το σκριν και στη συνέχεια έκοβε στη ρακέτα είτε για το pick and roll είτε για να πάρει θέση και να διεκδικήσει το ριμπάουντ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα προσπαθήσει να αλλάξει λιγάκι τον ρόλο του Σέρβου σέντερ στην ομάδα. Θα του ζητήσει να συνεχίσει το ίδιο παιχνίδι χωρίς την μπάλα, όμως είναι βέβαιο ότι σε πολλές επιθέσεις πλέον θα πρέπει ο «Μίλου» να κάνει και παιχνίδι με τη μπάλα, να βάζει πλάτη τον αντίπαλο και να σκοράρει.

Άλλωστε αυτά είναι στοιχεία τα οποία διαθέτει ο Σέρβος και ο κόουτς Μπλατ σκοπεύει να τα αξιοποιήσει στο έπακρο προκειμένου η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού να μη στηρίζεται σε συγκεκριμένες συνεργασίες...