Έχει και ο Μπλατ την δική του πρόκληση

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει φέτος την δική του πρόκληση στον Ολυμπιακό. Να ενώσει το ένδοξο παρελθόν της ομάδας με τα νέα κομμάτια που προστέθηκαν στο ρόστερ, επαναφέροντας τους Πειραιώτες στους τίτλους και στις διακρίσεις.

Έχει και ο Μπλατ την δική του πρόκληση

Άπαντες στον Ολυμπιακό, παίκτες, προπονητές, διοίκηση, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος, αναμένουν με ενδιαφέρον την έναρξη της φετινής σεζόν. Ύστερα από μία τετραετία η οποία κύλησε έχοντας για προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο (ο οποίος φέτος θα μείνει μακριά από τους πάγκους, θέλοντας να αποφορτιστεί και να ξεκουραστεί), οι Πειραιώτες μπαίνουν σε μία νέα εποχή, σε εκείνη του Ντέιβιντ Μπλατ.

Έχουμε αναφέρει συχνά-πυκνά πως όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν έξτρα κίνητρο ενόψει της νέας σεζόν. Και αυτό ισχύει. Όμως, έχει και ο Αμερικανός τεχνικός την δική του πρόκληση, την δική του μεγάλη ευθύνη. Να καταφέρει να ενώσει το… ένδοξο παρελθόν της ομάδας με τα νέα κομμάτια που προστέθηκαν στο ρόστερ, δημιουργώντας ένα σύνολο που θα «δέσει», αλλά και που θα αποδώσει ένα περισσότερο σύγχρονο και γρήγορο μπάσκετ. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη, μέσα στο παρκέ.

Ναι, μπορεί ο Ντέιβιντ Μπλατ να έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ (με την Ρωσία), την Ευρωλίγκα με την Μακάμπι και να έχει λάβει μέρος σε τελικούς ΝΒΑ με το Κλίβελαντ, αλλά και για εκείνον είναι μία έξτρα πρόκληση να καταφέρει να διαπρέψει με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη, επαναφέροντας τον σύλλογο στους τίτλους, δουλεύοντας σε μία ομάδα που έχει χτίσει τον δικό της μύθο στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Oι απαιτήσεις θα είναι υψηλές, όπως και η πίεση. Το έργο του δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχει την εμπειρία και την ικανότητα να διαχειρίζεται σωστά αυτές τις καταστάσεις.

Όντας άριστος γνώστης του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ντέιβιντ Μπλατ γνωρίζει πολύ καλά το πρεστίζ και την δυναμική των «ερυθρολεύκων». Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, δεν είναι Νταρουσάφακα, την οποία βέβαια κατάφερε και την οδήγησε στην κατάκτηση του Eurocup πέρσι, αποδεικνύοντας (για ακόμη μία φορά) πως είναι ένας κόουτς που ξέρει να φτιάχνει καλές ομάδες που να κατακτούν και τρόπαια. Και αυτό αναμένουν από εκείνον φέτος οι Πειραιώτες.

Έχει, λοιπόν, και ο Ντέιβιντ Μπλατ την δική του πρόκληση, το δικό του έξτρα κίνητρο και το εξέφρασε στις δηλώσεις του όταν έφτασε στην Αθήνα για πρώτη φορά ως κόουτς των Πειραιωτών:«Είναι υπέροχα που είμαι εδώ. Έχω πολλές εμπειρίες από την Ελλάδα, έχω ζήσει εδώ. Το γεγονός ότι έρχομαι τώρα να γίνω κομμάτι σε ένα τόσο ιστορικό και ξεχωριστό πρόγραμμα όπως ο Ολυμπιακός, είναι μια πολύ όμορφη μέρα για μένα. Νιώθω τυχερός και περήφανος, χαρούμενος που θα δουλέψω στον Ολυμπιακό. Δεν βλέπω την ώρα. Ήταν πολύ εύκολη απόφαση. Ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη και η μοναδική ομάδα με την οποία μίλησα από την Ευρώπη. Μόλις κατάλαβα ότι υπήρχε ενδιαφέρον για μένα, όλα τελείωσαν. Εδώ ήθελα να είμαι. Δεν πας σε μια ομάδα, δίχως να αντιλαμβάνεσαι και να καταλαβαίνεις τις προσδοκίες και την προθυμία να αναλάβεις την ευθύνη.

Όσοι παρακολουθούν την πορεία μου, ξέρουν ότι είχα την τύχη να βρεθώ σε πολύ φιλόδοξες ομάδες και καταστάσεις. Δεν ήταν θέμα αποτελεσμάτων για μένα, αλλά τι κάνεις για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ό,τι κατάφερε απλά βάζοντας στόχους. Αυτό είναι το εύκολο. Το σημαντικό είναι η δουλειά που κάνεις και το πόσο πρόθυμος είσαι να θυσιάσεις πράγματα για να το καταφέρεις. Αυτό το τελευταίο είναι που σε οδηγεί στην επιτυχία. Αυτό είναι που με τράβηξε τόσο πολύ στον Ολυμπιακό. Είναι μέρος της φιλοσοφίας μου".