Ολυμπιακός: Ο μεγάλος στόχος που δεν χωρά εκπτώσεις

Ο Ολυμπιακός «αφυπνίστηκε» σε μία χρονική στιγμή που θα πρέπει να φορτσάρει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα - Το Νταμπλ στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Ο μεγάλος στόχος που δεν χωρά εκπτώσεις

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε στο πρώτο ματς κόντρα στο Περιστέρι, αλλά στο δεύτερο δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο. Έκανε το 2-0 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά. Είναι σύνηθες ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο Final-Four, να επιστρέφουν στις εγχώριες διοργανώσεις και να μην έχουν τα ίδια επίπεδα ενέργειας, ενδεχομένως και διάθεσης. Εδώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές έχασε στο γήπεδο της με 35 (!) πόντους διαφορά (70-105) από τη Γαλατασαράι.

Είναι κίνδυνος όμως το γεγονός, καθώς στην πορεία θα κοστίσει. Η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς, πάντως, κατάφερε με την εξαιρετική της εικόνα στο Φάληρο να «αφυπνίσει» τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι οποίοι στο Περιστέρι ξέσπασαν. Ενδεχομένως να κατάλαβαν, αλλά και να εμπέδωσαν, πως ο ρόλος του φαβορί αυτόματα δεν σημαίνει πως ο αντίπαλος θα τους χαριστεί. Ο Προμηθέας στα ημιτελικά θα είναι ακόμη πιο δύσκολος και περισσότερο ανταγωνιστικός αντίπαλος.

«Πάμε για το Νταμπλ στην Ελλάδα, για το πρωτάθλημα, είναι πολύ μεγάλος στόχος», θυμόμαστε πως σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στους παίκτες του στα αποδυτήρια στο Βελιγράδι, μετά και την ήττα στον μικρό τελικό από τη Μπαρτσελόνα. Λες και προσπαθούσε να κάνει τους πάντες να εμπεδώσουν την τεράστια σημασία της κατάκτησης του συγκεκριμένου τίτλου.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως στο ενδεχόμενο που ο Ολυμπιακός δεν πάρει το πρωτάθλημα φέτος, η σεζόν δεν θα είναι πετυχημένη. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν τον συγκεκριμένο τίτλο, για αγωνιστικούς, αλλά και για επικοινωνιακούς λόγους. Θέλουν να επιστρέψουν στα πρωταθλήματα, καθώς το τελευταίο το κατέκτησαν το 2016. Θέλουν τον τίτλο καθώς η τελευταία φορά που σημείωσαν το Νταμπλ στην Ελλάδα ήταν πριν 25 χρόνια. Το 1997.

Θέλουν την Κούπα για να δείξουν έμπρακτα πως η επιστροφή τους στην κανονικότητα ήταν κυριαρχική. Σε μία νέα εποχή στο ελληνικό μπάσκετ, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να έχει βγει στη σύνταξη. Σε αυτόν τον μεγάλο στόχο που είναι το πρωτάθλημα δεν χωρούν εκπτώσεις. Ο Ολυμπιακός «πρέπει» να πάρει το πρωτάθλημα και σε αυτό το κάλεσμα επιβάλλεται όλοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο Ολυμπιακός την πάτησε το 2013 και το 2017, όταν αν και είχε το πλεονέκτημα έδρας, έχοντας φτάσει και στους τελικούς των Final-Four, ακολούθως έχασε το πρωτάθλημα. Αυτό το λάθος δεν θέλει να το επαναλάβει.