Μεγαλομέτοχος Λάρισας: «Έχουμε κάνει επαφή με τη FIBA και το Basketball Champions League»

Ο Θοδωρής Ριζούλης, μεγαλομέτοχος της Λάρισας, αποκάλυψε πως στόχος της ομάδας είναι να παίξει στην Ευρώπη στη νέα σεζόν - Ο σύλλογος βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

 Μεγαλομέτοχος Λάρισας: «Έχουμε κάνει επαφή με τη FIBA και το Basketball Champions League»

Αναλυτικά τι είπε στο κανάλι της ΕΟΚ:

Για την πρόκριση στα ημιτελικά: «Είναι μέρα χαράς, μέρα γιορτής. Όλη η πόλη το έζησε, ήταν μια μεγάλη ανεπανάληπτη επιτυχία για το μπάσκετ της Λάρισας, μια δικαίωση των κόπων μας. Είναι η μόνη ομάδα που έχει φτάσει στις 4 της Ελλάδος απ’ όλες τις ομάδες της Λάρισας που έχουν περάσει απ’ την Α1. Έχω πάρει την ομάδα απ’ την τελευταία κατηγορία του ερασιτεχνικού μπάσκετ και τη φτάσαμε στο τοπ επίπεδο».

Για την αλλαγή προπονητή: «Εκεί ήταν μια κομβική απόφαση. Εκεί έπρεπε να επιλέξουμε ή το να «σβήσουμε» και τελείωσε η χρονιά ή να κάνουμε την τελευταία μας προσπάθεια. Τελικά επιλέξαμε το 2ο, μπας και σώσουμε την ομάδα και τελικά απ’ το να σώσουμε την ομάδα τη φτάσαμε στο ψηλότερο επίπεδο της ιστορίας της».

Για τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: “Με τον Παναθηναϊκό είχαμε φτάσει στο +19 κάποια στιγμή στην 3η περίοδο και μετά έβαλε 38 πόντους ο Νέντοβιτς και τελείωσε η υπόθεση. Με τον Ολυμπιακό στο «ΣΕΦ» βρεθήκαμε κάποια στιγμή στις αρχές στο +13. Μόνο η Μονακό τον έχει φτάσει σε εκείνη τη διαφορά μες στην έδρα του και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη”.

Για την Ευρώπη τη νέα σεζόν: “Ήδη έχουμε κάνει μια επαφή με τη FIBAκαι το Champions League και η ομάδα έχει τη δυνατότητα του χρόνου να παίξει στο Champions League. Θα συμμετάσχουμε εκεί”.

Για την παραμονή του Φώτη Τακιανού: “Εμείς θέλουμε να παραμείνει, είμαστε ευχαριστημένοι. Είχαμε τέλεια συνεργασία, οι επιλογές του ήταν σωστές, άλλαξε την ομάδα. Όλα αυτά του τα χρεώνουμε και εμείς του χρόνου θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με αυτόν. Δεν έχουμε κανένα παράπονο”.

Για το κλιμάκιο που θα ελέγξει τις εγκαταστάσεις: “Λογικά αυτό θα γίνει. Δεν έχουμε καμιά εμπειρία, απλά έγινε η 1η επαφή με τον κύριο Ζαγκλή και τον κύριο Ζώη και θα είμαστε σ’ επαφή να δούμε τι χρειάζονται από ‘μας, ποιες υποχρεώσεις πρέπει να τηρήσουμε και βλέπουμε. Πιστεύω θα συμμετάσχουμε, η πόλη είναι μεγάλη, έχει αρκετά ξενοδοχεία, έχουμε μεγάλο γήπεδο, έχουμε καλή ομάδα. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι με το αεροδρόμιο, γιατί η Λάρισα έχει μόνο στρατιωτικό, αλλά νομίζω θα λυθεί αυτό”.