Παναθηναϊκός: Στα χέρια του και τυπικά το ΟΑΚΑ

Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία το ΟΑΚΑ παραχωρείται στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα επόμενα 49 χρόνια, ενώ παράλληλα καθορίζονται οι όροι και οι υποχρεώσεις από την χρήση του.

Παναθηναϊκός: Στα χέρια του και τυπικά το ΟΑΚΑ

Η συμφωνία για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια ολοκληρώθηκε και με τη... βούλα, καθώς ψηφίστηκε στη Βουλή η σχετική τροπολογία.

Συγκεκριμένα, σήμερα (19/5) στη Βουλή υπερψηφίστηκε η τροπολογία που ρυθμίζει την «Παραχώρηση χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ ΠΑΟ», την «Στέγαση αθλητικών ομοσπονδιών στο ΟΑΚΑ», τη μεταβατική λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού και άλλες διατάξεις, η οποία κατατέθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Παναθηναϊκός θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει πλήρως το κλειστό του ΟΑΚΑ από την 1η Ιουλίου. Για την ακρίβεια, στον έλεγχο της ΚΑΕ πέρασαν το κλειστό γυμναστήριο καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ (κεντρικό κτίριο), οι βοηθητικοί χώροι που συνδέονται με την εγκατάσταση αυτή, ο κινητός εξοπλισμός, ο περιβάλλοντας χώρος και ο χώρος στάθμευσης Ρ5.

Να σημειωθεί πως η ΕΟΚ θα παραμείνει στα γραφεία της, ενώ η Εθνική Ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί το κλειστό.

Όπως τονίζεται στη σχετική τροπολογία, η ΚΑΕ θα καταβάλει στο ΟΑΚΑ ποσοστό 30% επί των καθαρών εσόδων της που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση της παραχωρούμενης εγκατάστασης.

Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός δεσμεύεται να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 3εκατ. ευρώ μέσα σε 12 χρόνια, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.