Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ που αγριεύει όταν βλέπει πράσινα και ο αμυντικός ογκόλιθος Βεζένκοφ

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έχει χτίσει εντυπωσιακή παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό - Μεγάλο ματς και στην άμυνα έκανε ο τρομερός Σάσα Βεζένκοφ - Αμφότεροι οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο «διπλό» στο ΟΑΚΑ. 

Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ που αγριεύει όταν βλέπει πράσινα και ο αμυντικός ογκόλιθος Βεζένκοφ

Ο Σακίλ Μακ Κίσικ φέτος έρχεται αποκλειστικά από τον πάγκο. Έχει τον ρόλο του έκτου παίκτη θα λέγαμε στο ροτέισον, αν υποθέσουμε πως η κύρια πεντάδα του Ολυμπιακού είναι αυτή με τους Ντόρσεϊ, Σλούκα, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Φαλ, ασχέτως αν και ο Σλούκας μπαίνει ως αλλαγή στα ματς.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ κάνει καλή σεζόν, δείχνει βελτιωμένος, έχει προσαρμοστεί στον νέο του ρόλο και προσφέρει το στοιχείο του απρόβλεπτου στο παιχνίδι της ομάδας. Θα τρέξει την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, θα τρυπήσει τις αντίπαλες άμυνες με τις διεισδύσεις του, θα τιμωρήσει τον αντίπαλο που θα του δώσει το περιφερειακό σουτ.

Για ακόμη μία φορά έκανε καταπληκτικό ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι εντυπωσιακή η συνέπεια που δείχνει ο Μακ Κίσικ στα «αιώνια» ντέρμπι, παίζοντας σχεδόν πάντα καλά. Από το 2019 που ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ έχει παίξει σε 8 ματς απέναντι στους «πράσινους». Μετρά κατά μέσον όρο 13.9 πόντους με 54% σουτ εντός παιδιάς. Κόντρα στο «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ μέτρησε 18 πόντους, με 5/7 δίποντα και 7/7 βολές. Αν και η γραμμή των βολών δεν είναι το δυνατό του σημείο, έχει δείξει μεγάλη βελτίωση. Με τα αθλητικά του προσόντα και τη χαρακτηριστική ταχυδύναμη που διαθέτει εξέθεσε και αναστάτωσε την άμυνα των γηπεδούχων.

Τι κάνει φέτος; Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει 9.9 πόντους, με 42% στο τρίποντο. συν 2.1 ασίστ , 2.3 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα σε 19 λεπτά συμμετοχής και 16 ματς. Στην Ευρώπη σε 30 αγώνες μετρά 6.5 πόντους, με 33% στο τρίποντο, συν 2.1 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 0.8 κλεψίματα σε 16.2 λεπτά. Είναι μακράν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο κάθετο παιχνίδι.

Αμυντικός ογκόλιθος ο Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ κάνει φέτος έξοχη σεζόν. Δεν είναι τυχαίο πως η Ευρωλίγκα τον συμπεριέλαβε στους διεκδικητές για το βραβείο του MVP στη διοργάνωση. Έχει βελτιώσει και εξελίξει το παιχνίδι του στον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον χρησιμοποιεί σχεδόν πάντα για πάνω από 32 λεπτά στο παρκέ, δείχνοντας τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Βούλγαρου φόργουορντ. Απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ σημείωσε ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ με 13 πόντους και 15 ριμπάουντ. Έβαλε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια, προστάτευσε τη ρακέτα των «ερυθρολεύκων», ενώ έκανε και έξοχη αμυντική δουλειά.

Ο Βεζένκοφ είχε οδηγία από τον Μπαρτζώκα να λειτουργεί σαν... λίμπερο στην άμυνα. Να κλείνει χώρους μέσα στο καλάθι και να δίνει σταθερά βοήθειες, περιορίζοντας τη δραστηριότητα των Νέντοβιτς και Μέικον να σκοράρουν αλλά και να δημιουργήσουν. Το γεγονός αυτό έφερε κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά οι Έβανς και Ουάιτ ήταν κατά κύριο λόγο άστοχοι. Συνολικά ο Βούλγαρος φόργουορντ βρέθηκε στο ένας με έναν στην άμυνα σε 12 κατοχές του Παναθηναϊκού. Το σκορ; Το «τριφύλλι» μέτρησε 3/12 προσπάθειες.