Πρίφτης, ο εύκολος στόχος

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στον Παναθηναϊκό μετά την τέταρτη διαδοχική ήττα σε ντέρμπι αιωνίων... καταδεικνύει τον Δημήτρη Πρίφτη ως τον βασικό υπεύθυνο που η ομάδα του τριφυλλιού έχασε το πλεονέκτημα της έδρας στην Basket League.

Πρίφτης, ο εύκολος στόχος

Πράγματι, το ΟΑΚΑ ήταν το μοναδικό κάστρο που είχε απομείνει στον Παναθηναϊκό για να κοντράρει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρότι οι ερυθρόλευκοι μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις τους φέτος στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου.

Πράγματι, ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα δεινά που περνάει φέτος ο Παναθηναϊκός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο πρόσφατο ντέρμπι επέλεξε να πάει σε κλειστό ροτέισον, κρατώντας στον πάγκο τον Κασελάκη, που είχε κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μοναδική φετινή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, αλλά και τον Καββαδά, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει για 5-6 λεπτά ανάσες στον Παπαγιάννη που παίζει 37 λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

Επιπλέον, τη δήλωση... ειλικρίνειας του κόουτς του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο («να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ και κλειστό το παιχνίδι») στο ημίχρονο, κάποιοι την ερμήνευσαν ως δήλωση αδυναμίας και φοβίας, που δεν ταιριάζει στο μέγεθος του Παναθηναϊκού. Κι όμως, ειδικά φέτος τίποτα δεν μπορεί να κρύψει ή να καμουφλάρει το... μέγεθος του Παναθηναϊκού. Φανερώνεται δε από τη βαθμολογία της Ευρωλίγκας, από την εικόνα του και τα αποτελέσματα στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και πολλών άλλων αγώνων κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπου ο Παναθηναϊκός παίζει κάτι σαν μπάσκετ.

Ο Δημήτρης Πρίφτης όμως είναι ο εύκολος και unfair στόχος. Όπως ήταν, είναι και θα είναι κάθε προπονητής, οποιασδήποτε ομάδας σε τέτοιες ειδικές καταστάσεις.

Γιατί ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είναι επιπέδου Παναθηναϊκού και είναι οι παίκτες που έχει στο ρόστερ; Γιατί να φταίει ο προπονητής για μια ομάδα που δύο χρόνια είναι χωρίς πλέι μέικερ και πάει να βγάλει με έναν σέντερ τη σεζόν;

Η διαγραφόμενη αποτυχημένη σεζόν έχει ονοματεπώνυμο, αλλά αυτό δεν είναι του Δημήτρη Πρίφτη. Είναι αυτού -όπως κι αν λέγεται- που την παράτησε διοικητικά. Που έριξε λευκή πετσέτα και την άφησε στην τύχη της και διαπιστώνει τώρα ότι το... mexritelous του Ολυμπιακού, είναι μόνο η αρχή!