Χήνας: «Ο Σεγούρα ταιριάζει στο στυλ της ΑΕΚ»

Για την αποχώρηση του Στέφανου Δέδα για την ΤΣΣΚΑ, αλλά και την πρόσληψη του Κούρο Σεγκούρα στη θέση του μίλησε ο τζένεραλ μάνατζερ της ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας

Χήνας: «Ο Σεγούρα ταιριάζει στο στυλ της ΑΕΚ»

Για τους λόγους που η ΑΕΚ αποφάσισε να μην κλείσει στον Στέφανο Δέδα το δρόμο για την ΤΣΣΚΑ, αλλά και την επιλογή του Κούρο Σεγούρα για να τον διαδεχτεί στον πάγκο της ομάδας μίλησε ο τζένεραλ μάνατζερ της «Ένωσης», Γιώργος Χήνας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν σκέφτηκαν να πουν «όχι» στη μετάβαση του Δέδα στην ΤΣΣΚΑ: «Έγιναν συζητήσεις με τον Στέφανο Δέδα, οι οποίες διήρκησαν αρκετές ώρες, αλλά όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του Σαντ-Ρος στο παρελθόν πρέπει να μπορούμε ν’ αναγνωρίσουμε ποια είναι η φιλοδοξία του κάθε αθλητή ή του προπονητή. Διατηρήσαμε τις σχέσεις μας, οι οποίες είναι εξαιρετικές και του «ανοίξαμε την πόρτα» για το επόμενο βήμα στην καριέρα του».

Για τον νέο προπονητή: «Ο κύριος Σεγούρα ήταν στη λίστα μας από το προηγούμενο καλοκαίρι, οπότε είχα διατηρήσει μια επαφή με τον ατζέντη του από τότε. Επικοινώνησα μαζί του χθες και απ’ τη στιγμή που ήθελε και κατάφερε να βρει μια λύση με την ομάδα του Ιωνικού, κινηθήκαμε σχετικά γρήγορα με την καλύτερη δυνατή λύση στην αγορά και πλέον η ομάδα συνεχίζει για τους στόχους της. Νομίζω κάναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή».

Για την τακτική φιλοσοφία του Σεγούρα: «Στις συζητήσεις που κάναμε με τον Κούρο Σεγούρα, ήταν ξεκάθαρο ότι το ρόστερ και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας είναι συγκεκριμένος. Δεν είχαμε τεράστιες διαφορές κυρίως στο τακτικό κομμάτι και γι’ αυτό έγινε αυτή η επιλογή».