Χάνλαν: «Να κρατήσουμε το όνομα του Άλκη ζωντανό και να παίξουμε γι' αυτόν»

Σε δηλώσεις του στον ΕΣΑΚΕ ο Ολιβιέ Χάνλαν έκανε ειδική αναφορά στον Άλκη Καμπανό, ενώ μίλησε και για την αυριανή (6/2) εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό

Χάνλαν: «Να κρατήσουμε το όνομα του Άλκη ζωντανό και να παίξουμε γι' αυτόν»

Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής της Basket League στο «Αλεξάνδρειο» και ο Ολιβιέ Χάνλαν, σε δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ, τόνισε στα προτερήματα των «ερυθρολεύκων», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αμερικανού γκαρντ:

«Θέλω να ξεκινήσω με ένα γεγονός το οποίο έχει επισκιάσει κάθε αθλητική δραστηριότητα. Επισκεφθήκαμε χθες τον τόπο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, όπως και η στενοχώρια μας. Για αρκετά χρόνια παίζω σε διάφορες χώρες και τα σπορ φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Δεν είναι όλοι οι φίλαθλοι και οι οπαδοί έτσι, σαν αυτούς που έκαναν αυτό το κακό.

Είναι τραγικό να χάνει τη ζωή του μ’ αυτόν τον τρόπο ένας νέος άνθρωπος. Βλέπω ότι όλη η Ελλάδα δείχνει τη στήριξή της στην οικογένεια του Άλκη. Πρέπει να κρατήσουμε το όνομά του ζωντανό και να παίξουμε γι’ αυτόν.

Μπροστά μας έχουμε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Πάντα είσαι ανυπόμονος όταν αντιμετωπίζεις μία τόσο καλή ομάδα. Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, με πολύ καλή παρουσία στη Euroleague και βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα, με διαφορετικές αμυντικές και επιθετικές τακτικές. Είμαι έτοιμος γι’ αυτό το ματς, όπως και οι συμπαίκτες μου. Θα μας λείψει ο Τζέιμς (Κέλι), αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να τηρήσουμε το πλάνο των προπονητών για τον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο βάθος, γεμάτο πάγκο. Έχει πολύ καλούς σουτέρ που μπορούν να «ανοίξουν» το γήπεδο. Έχουν ως όπλο το επιθετικό ριμπάουντ κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε πολύ.

Θέλω να πω ότι όλοι είμαστε στο πλευρό του Τζέιμς Κέλι. Πάντα η οικογένεια έρχεται πρώτη. Θέλουμε να είναι καλά όλοι, πόσο μάλλον άνθρωποι με τους οποίους παίζουμε όλη τη σεζόν, πηγαίνουμε στις «μάχες» μαζί.

Είναι πολύ καλό που η ομάδα επέτρεψε στον Τζέιμς να επιστρέψει στην πατρίδα του για να αντιμετωπίσει το οικογενειακό πρόβλημά του. Ελπίζω να τον έχουμε πάλι σύντομα μαζί μας. Όμως πάντα προέχει το καλό της οικογένειας».