Παναθηναϊκός: Παίρνει κι άλλο ρίσκο με τον Γιόβιτς

Ο 31χρονος Σέρβος γκαρντ Στέφαν Γιόβιτς είναι στο δρόμο για το ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να διαχειριστεί τα προβλήματα με τους συχνούς τραυματισμούς του, όπως και στην περίπτωση του Νέντοβιτς

Παναθηναϊκός: Παίρνει κι άλλο ρίσκο με τον Γιόβιτς

(ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ)

Ο Παναθηναϊκός είναι στην τελική ευθεία για να αποκτήσει τον Στέφαν Γιόβιτς ελπίζοντας να λύσει το τεράστιο και διαχρονικό στη μετά-Καλάθη εποχή πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη θέση του πλέι μέικερ.

Ο 31χρονος Σέρβος γκαρντ έχει στα χέρια του το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού, που περιμένει την οριστική του απάντηση και όλα δείχνουν πως θα καταλήξει στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός βέβαια ρισκάρει για μια ακόμα φορά, καθώς ο Γιόβιτς προέρχεται από έναν σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη το καλοκαίρι. Στο Προολυμπιακό τουρνουά στις Φιλιππίνες αποκόμισε έναν σοβαρό τραυματισμό όπως αποδείχθηκε, καθώς έχασε το υπόλοιπο τουρνουά στο Βελιγράδι αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο τραυματισμός ήταν πολύ σοβαρός, καθώς ουσιαστικά διαλύθηκε ο μυς στην πλάτη του και χρειάστηκε πολύ μεγάλο διάστημα θεραπείας και αποθεραπείας για να ξαναμπεί στο γήπεδο.

Από τις 20 Δεκεμβρίου πάντως έχει ξεκινήσει προπονήσεις με επαφές σε παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε και προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Πρόκειται ασφαλώς για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, με πολλά προσόντα και έφεση στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά με πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ.

Μετά τον Νεμάνια Νέντοβιτς βέβαια οι «πράσινοι» καλούνται να βάλουν στην ομάδα τους έναν ακόμα παίκτη επιρρεπή στους τραυματισμούς.

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική και… απρόβλεπτη παράμετρος που πιθανώς να την βρει μπροστά του ο Δημήτρης Πρίφτης και δεν είναι αμελητέα.

Κι αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ο παίκτης δεν θα ζητήσει την βοήθεια του ιατρικού τιμ σύντομα…

Στον Παναθηναϊκό όμως δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά γνωρίζοντας πως εξαιτίας και του ζητήματος αυτού είναι διατεθειμένος να ρίξει κατά πολύ τις –κάποτε- υψηλές οικονομικές του απαιτήσεις.

Η λύση του Γιόβιτς φαίνεται μονόδρομος για τους «πράσινους» από πολλές πλευρές, αλλά παράλληλα έχει και πολλά ερωτηματικά, τα οποία μπορεί να απαντήσει μόνο το παρκέ…