Oι αριθμοί στο Λάρισα - Ολυμπιακός: 185 λεπτά χωρίς λάθος έχει συμπληρώσει ο Σάσα Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Δευτέρα (6/12) τη Λάρισα εκτός έδρας - Αυτοί είναι οι ξεχωριστοί αριθμοί που ξεχωρίζουν στην αναμέτρηση.

Oι αριθμοί στο Λάρισα - Ολυμπιακός: 185 λεπτά χωρίς λάθος έχει συμπληρώσει ο Σάσα Βεζένκοφ

Με τον αγώνα που θα γίνει στη Λάρισα θα συνεχιστεί αύριο (6/12, 15:00) η 9η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Εκεί η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη τους στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, μέτρησαν έξι διαδοχικές ήττες στο μεγαλύτερο αρνητικό σερί της σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν το αήττητο τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Η Λάρισα μετά την επικράτηση επί του Κολοσσού H Hotels στην 1η αγωνιστική, έχασε ως γηπεδούχος στη συνέχεια από το Λαύριο Megabolt, τον Ηρακλή και το Περιστέρι Vitabiotics. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει το 3/3 μακριά από το ΣΕΦ με τις νίκες του επί του Λαυρίου Megabolt, του Ηρακλή και του Περιστερίου Vitabiotics.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο αυριανός θα είναι ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη Λάρισα για ματς της Stoiximan Basket League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2017-18. Τότε είχε επικρατήσει του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου με 95-83 και με πρώτους σκόρερ τους Μπόμπι Μπράουν με 19 και Σπανούλη, Ουίλτζερ με 13 πόντους. Για τη θεσσαλική ομάδα ο Στιβ Μπαρτ είχε 22 και ο Νώντας Παπαντωνίου που είναι πλέον παίκτης της Λάρισας είχε 15 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Στη Λάρισα έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα πρώτα βήματα του ως πρώτος προπονητής στη Stoiximan Basket League, με την Ολύμπια στην τριετία 2006-09. Είχε συνολικό ρεκόρ 33-49 και την οδήγησε στην 7η θέση και στα πλέι οφ στη σεζόν 2006-07, στην 8η θέση και στα πλέι οφ στην περίοδο 2007-08 ενώ την κράτησε στην κατηγορία το 2008-09.

ΛΑΡΙΣΑ

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Τζέιλεν Χάντσον είχε 3+ εύστοχα δίποντα και 3+ κερδισμένα φάουλ σε καθένα από τα επτά παιχνίδια της Λάρισας στη Stoiximan Basket League. Έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων στα έξι από τα επτά και σε 20+ στα τρία από αυτά.

* Ο Ουσμάν Κρουμπάλι είχε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ σε έξι από τα επτά παιχνίδια της Λάρισας, χάνοντας για ένα αυτήν την επίδοση κόντρα στο Περιστέρι Vitabiotics. Δεν είχε σε κανένα λιγότερα από πέντε αμυντικά και δύο επιθετικά ριμπάουντ.

* Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με ένα κλέψιμο μετράει ο Ζώης Καράμπελας.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ -

+ Η Λάρισα ήταν η τρίτη πιο παραγωγική ομάδα της κατηγορίας στα ριμπάουντ μέχρι και την 8η αγωνιστική, έχοντας κατά μέσο όρο 38,7.

- Η θεσσαλική ομάδα ήταν, με βάση τους αριθμούς των πρώτων οχτώ αγωνιστικών, αυτή με τη μικρότερη επιθετική παραγωγικότητα (68,9) και τα περισσότερα λάθη (16,7).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΤΑ ΣΕΡΙ

* 185 λεπτά χωρίς λάθος έχει συμπληρώσει ο Σάσα Βεζένκοφ. Δεν έκανε άλλον μετά από εκείνο που στο 3:16 της πρεμιέρας με την ΑΕΚ!

* Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ παραμένει αλάνθαστος από τη γραμμή του φάουλ μετρώντας 11/11 βολές ενώ είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο και στα επτά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

* Όπως ο Ντόρσεϊ, έτσι και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν έχει χάσει ακόμη βολή (7/7) και είχε ένα τουλάχιστον εύστοχο σε καθένα από τα παιχνίδια της ομάδας του στο Πρωτάθλημα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ -

+ Με βάση τους αριθμούς των οχτώ πρώτων αγωνιστικών, ο Ολυμπιακός είχε την πρωτιά σε πόντους, ασίστ, ευστοχία σε δίποντα, τρίποντα, στα επιθετικά ριμπάουντ και στο ranking.

- Η κατηγορία στην οποία βρισκόταν χαμηλότερα από τις άλλες ήταν τα αμυντικά ριμπάουντ όντας 8ος μεταξύ των 13 ομάδων με 26,1.