Οι Ελληνίδες του NCAA: 18 κορίτσια μας στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ! (pics)

18 κορίτσια μας παίζουν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA) - To «ΦΩΣ» σας τις παρουσιάζει!

Οι Ελληνίδες του NCAA: 18 κορίτσια μας στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ! (pics)

Φουλ στις Ελληνίδες πλέον είναι το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ που άρχισε εδώ και λίγες ημέρες! Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια ελάχιστα ήταν τα κορίτσια που συμμετείχαν στο NCAA, όμως τώρα βλέπουμε ολοένα και περισσότερα να περνούν τον Ατλαντικό για να δοκιμάσουν την τύχη τους, συνδυάζοντας μπάσκετ και σπουδές. Μάλιστα, είναι κατά πολύ περισσότερα από τα αγόρια που παίζουν στην Αμερική και δεν ξέρουμε πού οφείλεται αυτό. Το ψάχνουν πλέον πιο πολύ τα κορίτσια; Περισσότερο ταλέντο και όρεξη; Η αλήθεια είναι ότι κάτι δεν πάει καλά στις μικρές ηλικίες των αγοριών το τελευταίο διάστημα.

Το «ΦΩΣ» λοιπόν έψαξε και σας παρουσιάζει τις Ελληνίδες του ΝCAA που θα αποτελέσουν οι πιο πολλές τη βάση της Εθνικής τα επόμενα χρόνια!

Ιωάννα Χατζηλεοντή (19 χρόνων, 1,88 μ., Κάνσας)

Για το ταλέντο της έχουμε αναφερθεί πολλάκις. Είναι ικανή να αφήσει εποχή και να παίξει στο WNBA. Στην πρώτη της χρονιά συμπεριλήφθηκε στην All-Freshman Team της ισχυρής περιφέρειας Big 12. Θέλει φέτος να οδηγήσει ψηλά το Κάνσας.

Δανάη Παπαδοπούλου (18 χρόνων, 1,93 μ., Κάνσας)

Η Χατζηλεοντή θα έχει παρέα από φέτος τη Δανάη Παπαδοπούλου. Η κόρη του Λάζαρου ανοίγει κι αυτή τα φτερά της και δεν σκοπεύει να περάσει απαρατήρητη!

Ιωάννα Κριμίλη (20 χρόνων, 1,78 μ., Σαν Φρανσίσκο)

Η Κρητικοπούλα γκαρντ έκανε πέρσι τους Αμερικανούς να μιλούν για αυτήν! Οδήγησε το Σαν Φρανσίσκο σε μια πολύ καλή χρονιά, με την ίδια να ψηφίζεται Newcomer of the year στην περιφέρεια WCC και δεύτερη στα τρίποντα σε όλη τη χώρα.

Έλενα Μποσγανά (18 χρόνων, 1,88 μ., Στάνφορντ)

Το νέο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ θα είναι κι αυτό φέτος στο NCAA! H Έλενα Μποσγανά δεν θα είναι μάλιστα σε κάποια τυχαία ομάδα, αλλά στην πρωταθλήτρια ομάδα του Στάνφορντ. Για να της έδωσαν μια θέση στο ρόστερ, κάτι θα ήξεραν σίγουρα!

Ισμήνη Πράπα (21 χρόνων, 1,73 μ., Πίτσμπουργκ)

Η πλέον άτυχη της ελληνικής παροικίας. Έχασε την περσινή σεζόν λόγω τραυματισμού στο γόνατο και κινδυνεύει να χάσει και τη φετινή χρονιά, καθώς έπαθε πάλι ζημιά. Είναι στο Πίτσμπουργκ από το 2018.

Σύνθια Εζέτζα (20 χρόνων, 1,90 μ., Πίτσμπουργκ)

Στο «Πιτ» έχουμε και τη Σύνθια Εζέτζα, η οποία στην πρώτη της κανονική χρονιά πέρυσι τα πήγε αρκετά καλά. Φέτος αναμένεται ακόμη καλύτερη!

Έλενα Τσινέκε (22 χρόνων, 1,76 μ., Σάουθ Φλόριντα)

Οδήγησε πέρυσι το Σάουθ Φλόριντα στην τελική φάση του NCAA. Συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της περιφέρειας AAC. Στην τρίτη της χρονιά η Έλενα υπόσχεται ακόμη καλύτερα πράγματα!

Κατερίνα Τσινέκε (23 χρόνων, 1,78 μ., Μοντάνα)

Μετά από δύο χρονιές στο Ιστ Καρολάινα, η αδελφή της Έλενας, η Κατερίνα, θα είναι φέτος στη Μοντάνα, θέλοντας να φανεί περισσότερο.

Λαμπρινή Πολυμένη (18 χρόνων, 1,75 μ., Μοντάνα)

Δίπλα στην Κατερίνα θα είναι η Λαμπρινή Πολυμένη, στη ρούκι της χρονιά στο NCAA. Με το ταλέντο της είμαστε σίγουροι πως θα ξεχωρίσει!

Χριστίνα Κατσαμούρη (20 χρόνων, 1,83 μ., Μανχάταν)

Στην τρίτη της σεζόν στο Μανχάταν, η κόρη της Κατερίνας Πεταχτή με περισσότερες παραστάσεις είναι έτοιμη να διακριθεί!

Ξανθίππη Καρατάσιου (18 χρόνων, 1,75 μ., Κανίσιους)

Από τον Πιερικό/Αρχέλαο στο NCAA! Η Ξανθίππη είναι αποφασισμένη να κάνει αισθητή την παρουσία της με το καλό της σουτ.

Αθηνά Λέξα (19 χρόνων, 1,75 μ., Κανίσιους)

Μαζί της στο Κανίσιους θα είναι η επίσης πρωτάρα και ταλαντούχα Αθηνά Λέξα, ερχόμενη από τον ΠΑΟΚ.

Σοφία Γκρίτζαλη (20 χρόνων, 1,68 μ., Σινσινάτι)

Τρίτη της χρονιά στο Σινσινάτι, φιλοδοξεί να βελτιώσει κι άλλο τους αριθμούς της.

Άρτεμις Κουκή (18 χρόνων, 1,83 μ., Ουέστερν Μίσιγκαν)

Άλλη μια πρωτοεμφανιζόμενη στο NCAA από τα… τοπικά με τη Νέα Ιωνία όπου έπαιζε πέρυσι, αξίζει της προσοχής μας! Προηγουμένως ήταν στα Μελίσσια και τον Παναθηναϊκό.

Νάνσυ Παναγιωτοπούλου-Ανδριτσοπούλου (22 χρόνων, 1,90 μ., Φούλερτον)

Μετά τη συμμετοχή της στο Ιλινόι, η ψηλή αθλήτρια θα αγωνίζεται φέτος στο Φούλερτον.

Παρασκευή Κοιλιά (20 χρόνων, 1,73 μ., Φούρμαν)

Άτυχη στην πρώτη της χρονιά, καθώς τραυματίστηκε ενώ τα πήγαινε αρκετά καλά. Θα προσπαθήσει φέτος να επανέλθει δριμύτερη.

Ραφαέλα Στεργάκη (18 χρόνων, 1,75 μ., Σάντα Κλάρα)

Ακόμη μια καινούργια στο NCAA, η Ραφαέλα, ερχόμενη από τον Άρη θα επιδιώξει κάτι καλό.

Φιλίππα Γούλα (19 χρόνων, 1,71 μ., Νορθίστερν)

Στη δεύτερη σεζόν της στο τζούνιορ κόλετζ του Νορθίστερν, η Φιλίππα αναμένεται να είναι και φέτος πρωταγωνίστρια, ώστε του χρόνου να μεταπηδήσει σε κολέγιο της α’ κατηγορίας!