Λιόλιος: «Ο Μανωλόπουλος δεν θα είναι στον πάγκο του πρώτου αγώνα της Εθνικής» (vid)

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος αναφέρθηκε στην Α2 Ανδρών, αλλά και στην Εθνική ομάδα μπάσκετ. 

Λιόλιος: «Ο Μανωλόπουλος δεν θα είναι στον πάγκο του πρώτου αγώνα της Εθνικής» (vid)

Ο Βαγγέλης Λιόλιος παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα του Κόροιβου με τον Τρίτωνα για την Α2 Ανδρών. Στη συνέχεια παραχώρησε δηλώσεις στην ΕΡΤ μιλώντας μεταξύ άλλων και για την Εθνική μπάσκετ. Μάλιστα υποστήριξε πως ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν θα είναι στο πρώτο παιχνίδι της «γαλανόλευκης» λόγω κορονοϊού.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την Α2 κατηγορία και το γεγονός πως το σημερινό ντέρμπι καλύφθηκε τηλεοπτικά: «Η Α2 είναι μια κατηγορία η οποία εκπροσωπεί απόλυτα το ελληνικό μπάσκετ. Είναι μια κατηγορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, γιατί η Basket League είναι μια ξεχωριστή κατάσταση, και πρόθεση μας είναι να την υποστηρίξουμε 100%. Γι' αυτό και σήμερα είναι το πρώτο τηλεοπτική παιχνίδι που δείχνει η ΕΡΤ και την ευχαριστούμε κιόλας για αυτήν την προσπάθεια. Είμαι σίγουρος ότι με τις επόμενες κινήσεις που θα κάνουμε θα δώσουμε την οντότητα που πρέπει να έχει η Α2 στις καρδιές των Ελλήνων».

Για την επιστροφή της Εθνικής στην Θεσσαλονίκη και τα ματς των παραθύρων: «Εννοείται πως υπάρχει μεγάλη αναμονή γι' αυτούς τους αγώνες. Γιατί πολύ απλά εκπροσωπούν την Ελλάδα! Είναι η Εθνική Ελλάδος... Θα είμαστε όλοι εκεί παρόντες, όπως ήμασταν και στην Εθνική Γυναικών, θα είμαστε και στην Εθνική Ανδρών. Το ότι επιστρέφει η Εθνική στην Θεσσαλονίκη μετά από 34 χρόνια για έναν επίσημο αγώνα, νομίζω δείχνει την διάθεση ότι η Εθνική Ομάδα είναι ομάδα όλης της Ελλάδος κι έδρα της είναι όλη η Ελλάδα! Κι αυτό θα το κάνουμε πράξη».

Για το αν θα πάει η Εθνική και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας: «Υπάρχουν σκέψεις και για άλλες πόλεις. Τα παράθυρα που έχουμε είναι αρκετά. Σίγουρα θα χρειαστεί να είμαστε και στην Αθήνα, ανάλογα με τους αγώνες και την διαθεσιμότητα που υπάρχει. Αλλά στο μυαλό μας είναι να υπάρξει άλλη μια πόλη επαρχίας, μάλλον για το παράθυρο του Ιουνίου, οπότε μάλλον θα πάμε σε κάποια άλλη πόλη. Δεν είναι υπάρχει όμως ακόμη κάτι ανακοινώσιμο».

Για το αν θα βρεθεί στον πάγκο της Εθνικής ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στα επερχόμενα ματς των προκριματικών: «Στο πρώτο παιχνίδι δεν θα είναι. Προπονητής δεν είμαι, αλλά είμαι γιατρός. Βάση του πρωτοκόλλου, νομίζω ότι προλαβαίνει να είναι στο δεύτερο ματς».