Το «δεξί χέρι» του Ντέιβιντ Μπλατ αποκαλύπτει το ρόλο του στον Ολυμπιακό

Ο βοηθός του Ντέιβιντ Μπλατ παραχώρησε συνέντευξη σε λιθουανικό μέσο μιλώντας για την νέα του ομάδα αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει για τη φετινή χρονιά.

Το «δεξί χέρι» του Ντέιβιντ Μπλατ αποκαλύπτει το ρόλο του στον Ολυμπιακό

Ο ερχομός του Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό σηματοδότησε μία νέα αρχή για τους Πειραιώτες όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο τεχνικό.

Ο νέος προπονητής των ερυθρόλευκων θα έχει βοηθό του τον πρώην τεχνικό της Λιθουανίας Κεστούτις Κεμζούρα με τον οποίο συνυπάρχουν τα τελευταία χρόνια. Οι δύο τους έχουν συνεργαστεί στην Νταρουσάφακα, την Μπενετόν και την Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε λιθουανικό μέσο ο Κεζμούρα μίλησε για τον Ολυμπιακό, τον Ντέιβιντ Μπλατ και για τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Για την επιθυμία του να συνεχίσει να δουλεύει με τον Μπλατ:

«Μπορείς να το πεις έτσι. Η πιθανότητα να πάρω μία καλή δουλειά ως head coach δεν ήταν μεγάλη ούτε οι επιλογές μου ήταν πολύ ελκυστικές. Έχοντας συνυπολογίσει τα υπέρ και τα κατά, πήρα την απόφαση».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Δεν έχω συζητήσει γι' αυτό το θέμα με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ο κόουτς Μπλατ είχε μία κουβέντα με τη διοίκηση. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι τέτοιος οργανισμός και ομάδα που πάντα παίζει για τους υψηλότερους στόχους».

Για το αν συζητά με τον Μπλατ για τις μεταγραφικές κινήσεις:

«Ναι, με ρωτά για το τι νομίζω και όχι μόνο εμένα. Μιλά επίσης με τη διοίκηση της ομάδας όταν εξετάζει τους πιθανούς στόχους».

Για τους Γκος και Χένρι και το ενδιαφέρον της Ζαλγκίρις:

«Δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα που γράφονται στον Τύπο. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι μόνο αυτές οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τους συγκεκριμένους παίκτες. Δεν πήρα μέρος στις διαπραγματεύσεις και γι' αυτό δεν μπορώ να μιλήσω με λεπτομέρειες. Οι παίκτες είχαν την ευθύνη της απόφασής τους».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Το καλύτερο είναι να έχεις συνδυασμό μία νεανικής, πεινασμένης ομάδας με έμπειρους παίκτες. Κάθε ομάδα θέλει έναν τόσο έμπειρο παίκτη όπως ο Σπανούλης που είναι το "πρόσωπο" του Ολυμπιακού».

Για τις δικές του ευθύνες:

«Το στιλ του Μπλατ χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι δίνει σε όλους αρμοδιότητες και υπάρχει μεγάλη ευθύνη. Εγώ είμαι περισσότερο επιφορτισμένος με το επιθετικό κομμάτι και να βλέπω τι πήγε λάθος μετά την ανάλυση κάθε αγώνα. Όλο το staff όμως συμμετέχει στην προετοιμασία του πλάνου για τον επόμενο αγώνα».