Γιάννης Κωσταλάς: Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα πρωταθλήματα στη μνήμη του

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων για να τιμηθεί η μνήμη του Γιάννη Κωσταλά.

Γιάννης Κωσταλάς: Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα πρωταθλήματα στη μνήμη του

Ο θάνατος του Γιάννη Κωσταλά βύθισε στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ. Μάλιστα η ΕΟΚ δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη μπροστά σε αυτό το γεγονός και έτσι ανακοίνωσε ότι το Σαββατοκύριακο (16-17/10) θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Κωσταλά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ο εκλιπών υπήρξε ένας άνθρωπος, ο οποίος έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για το μπάσκετ στηρίζοντας το άθλημα, αθλητές και προπονητές. Στη μνήμη του θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες των Εθνικών Πρωταθλημάτων».

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (10/10). Έπαιξε μπάσκετ στον Τυφώνα και σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, όπου μετακόμισε στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Πέθανε ο Γιάννης Κωσταλάς, ο μπασκετάνθρωπός μας στη Νέα Υόρκη (pics)

Διατηρούσε ένα καφέ/εστιατόριο στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το Essex World Cafe, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες Έλληνες, και ο Γιάννης Κωσταλάς υποδεχόταν πάντα με ανοιχτή αγκαλιά.

Το Essex Cafe μάλιστα λειτούργησε για χρόνια ως σταθμός πρώτων βοηθειών μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Βρισκόταν ακριβώς κάτω από τους Δίδυμους Πύργους και ο Γιάννης Κωσταλάς ήταν ένας ήρωας για τους Αμερικανούς, καθώς στο δικό του μέρος δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες χιλιάδες τραυματίες.