Επίσημο: Στον Ιωνικό ο Τζαμέλ Άρτις

Ο 28χρονος Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ/ σμολ φόργουορντ, Τζαμέλ Άρτις ανακοινώθηκε από τον Ιωνικό

Επίσημο: Στον Ιωνικό ο Τζαμέλ Άρτις

Την απόκτηση του Τζαμέλ Άρτις ανακοίνωσε ο Ιωνικός Νίκαιας. Ο 28χρονος Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ/ σμολ φόργουορντ ξεκίνησε την καριέρα του από τους Ορλάντο Μάτζικ ενώ έχει παίξει και στην Ευρώπη.

«Ο IONIKOS NIKAIA BC HNC Renolution ανακοινώνει την απόκτηση του Jamel Artis.

Ο 28χρονος Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ/ σμολ φόργουορντ γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου το 1993 στη Βαλτιμόρη και έχει ύψος 2.01 μ.

Ο Artis είναι απόφοιτος του Pittsburgh και το 2017 ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα από τους Orlando Magic και την αναπτυξιακή τους ομάδα στην G-League του ΝΒΑ.

Το 2019 για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην Ευρώπη και του Leallois Metropolitans, έχοντας μέσο όρο 13.3 πόντους και 4.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Στη συνέχεια πήγε στη Λιθουανία και τη Juventus. Το Δεκέμβρη του 2020 επέστρεψε στη Γαλλία και τη Chorale Roanne. Σε 26 παιχνίδια μέτρησε 11.1 πόντους.

Jamel, σε καλωσορίζουμε στην ομάδα μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ιωνικός για τον 28χρονο Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ/ σμολ φόργουορντ, Τζαμέλ Άρτις, ο οποίος θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα της Νίκαιας στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Τζαμέλ Άρτις, ο οποίος τη σεζόν 2017-2018 αγωνίστηκε στους Ορλάντο Μάτζικ με two-way συμβόλαιο, πέρασε κάποια χρόνια στην G-League, προτού έρθει στην Ευρώπη για τη γαλλική Μετροπολιτάνς, την λιθουανική Γιουβέντους και στη συνέχεια για μια άλλη ομάδα της Γαλλίας, της Ροάν.

Φέτος είχε συμφωνήσει με την Κιότο στην Ιαπωνία, αλλά τελικά επέλεξα να παραμείνει στην Ευρώπη και να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ιωνικού.