Λιόλιος: Ο γιατρός που φτιάχνει καφέδες ακόμα και στην Ελβετία, θέλει να φτιάξει το μπάσκετ

Ο παιδίατρος με τα τέσσερα παιδιά και την πολυεθνική αλυσίδα καφεκοπτείων με περισσότερα από 455 καταστήματα. Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος διοικητικός ηγέτης του ελληνικού μπάσκετ.

Λιόλιος: Ο γιατρός που φτιάχνει καφέδες ακόμα και στην Ελβετία, θέλει να φτιάξει το μπάσκετ

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι από το βράδυ της Κυριακής ο νέος διοικητικός ηγέτης του ελληνικού μπάσκετ. Είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος -σύμφωνα με το βιογραφικό που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συνδυασμού του- γεννήθηκε στην Πάτρα, το 1967. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Είναι Πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (ΜΒΑ) από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει εξασκήσει την Παιδιατρική για 13 χρόνια και ως παιδίατρος έχει συγγράψει και παρουσιάσει δημοσιεύσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια Ιατρικής, με έμφαση στην Παιδοπνευμονολογία.

Το 1999... Coffee Island

Το 1999 ιδρύει την εταιρία Coffee Island. Στα 21 αυτά χρόνια, η εταιρία ακολουθεί συνεχή αναπτυξιακή πορεία, όντας σήμερα η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων καφεστίασης στην Ελλάδα και η 8η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με 427 καταστήματα συνολικά. Το 2019, η Coffee Island αναδεικνύεται για 3η φορά ως «Η καλύτερη αλυσίδα καφέ» στη Ν. Ευρώπη ενώ, οι Financial Times την κατατάσσουν στις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη.

Το 2004, ύστερα από μακρόχρονη ερασιτεχνική ενασχόληση με τον αθλητισμό, αναλαμβάνει πρόεδρος του ΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ομάδα της οποίας υπήρξε και αθλητής (1987-1991). Από το 2012 (τοπικά πρωταθλήματα) μέχρι το 2016 καταγράφει κάθε χρόνο ανόδους στις εθνικές κατηγορίες, φτάνοντας σήμερα να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό μπάσκετ. Το 2018, ο Προμηθέας Πατρών γίνεται η 1η επαρχιακή ομάδα που συμμετέχει στους τελικούς της A1. Το 2019, καταγράφει υψηλότερες επιδόσεις έχοντας ήδη προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ συμμετέχει και σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η εταιρεία του

Η Coffee Island είναι πολυεθνική αλυσίδα καφεκοπτείων που ιδρύθηκε το 1999, στην Πάτρα. Σήμερα, το δίκτυο της αριθμεί περισσότερα από 455 καφεκοπτεία στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ελβετία. Έχει δημιουργήσει τις δικές της μονάδες παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ. Το 2009, η Coffee Island εισήγαγε υπηρεσίες takeaway (Coffee on-the-go) υιοθετώντας το σημερινό concept που συνδυάζει το παραδοσιακό καφεκοπτείο με το μοντέρνο espresso bar.

Η Coffee Island είναι μέλος της Specialty Coffee Association (SCA). Τέσσερα μέλη της ομάδας είναι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι της SCAE, ενώ άλλοι τέσσερις "Q-Greders", πιστοποιημένοι από το Coffee Quality Institute (CQI).

Το 2015, 2016, 2017 στα European Business Awards του RSM η Coffee Island πήρε τον τίτλο του “National Champion” και "Ruban d'Honneur Recipient", συμμετέχοντας στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού για να κερδίσει το βραβείο “The Elite Award for Growth Strategy of the Year”. Η Coffee Island βραβεύτηκε ως η «Καλύτερη Αλυσίδα Καφέ της Νότιας Ευρώπης» στα ευρωπαϊκά βραβεία καφέ Allegra, μέρος του European Coffee Symposium το 2016 ,το 2018 και το 2019. Το 2018 κατατάχθηκε ως η 6η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ευρώπη. Το 2019 οι Financial Times την κατέταξαν ανάμεσα στις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Το 2021 άνοιξε και το 1ο κατάστημα στο Υβερτον της Ελβετίας. Τα καφεκοπτεία της Coffee Island είναι περισσότερα από 455 και βρίσκονται σε 7 χώρες τον Απρίλιο του 2021.