ΕΣΑΚΕ: Παραμένουν οι έξι ξένοι στο πρωτάθλημα

Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε σήμερα (21/7) να διατηρήσει τον αριθμό των ξένων παικτών στα ρόστερ των ομάδων της Basket League. Στις 2 Οκτωβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα

ΕΣΑΚΕ: Παραμένουν οι έξι ξένοι στο πρωτάθλημα

Αποφάσεις για το νέο πρωτάθλημα έλαβε η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/7) .

Οι σημαντικότερες αφορούν στην ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο τζάμπολ θα γίνει οριστικά στις 2 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση, ο αριθμός των ξένων που θα μπορεί να δηλώσει κάποια ομάδα παραμείνει 6.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε μεγάλη συζήτηση, αλλά και αντεγκλήσεις μεταξύ των ΚΑΕ και των Ελλήνων παικτών, οι οποίοι δεν ήθελαν να αυξηθούν οι ξένοι παίκτες και μάλιστα είχαν αντιδράσει σθεναρά.

Τελικά το θέμα δεν ετέθη καν προς συζήτηση με τους παράγοντες των ΚΑΕ να διατηρούν το υφιστάμενο καθεστώς.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θα παραμείνουν οι αλλαγές τρεις συν τρεις, αν και συζητήθηκε και το ενδεχόμενο μίας ακόμα αλλαγής κατά τη διάρκεια των πλέι οφ, χωρίς να ληφθεί τελικά κάποια οριστική απόφαση.

Ακόμα, στα τέλη του Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 26 του μηνός θα λάβει χώρα το Σούπερ Καπ, ενώ το μόνο που εκκρεμεί είναι το τι θα ισχύσει με τους υποβιβασμούς.

Αν τελικά πέσει μία ομάδα από την Basket League ή αν θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι. Στο θέμα αυτό ο ΕΣΑΚΕ θα αναμένει και το τελικό κείμενο της προκήρυξης των πρωταθλημάτων, ώστε να έχει σαφή εικόνα για τις ομάδες που θα προβιβαστούν από την Α2 κατηγορία.