Ιωάννη, οι ρόλοι κερδίζονται στο γήπεδο

Ο Κώστας Σορώτος γράφει στο fosonline για το «διαζύγιο» του Ολυμπιακού με τον Παπαπέτρου

Ιωάννη, οι ρόλοι κερδίζονται στο γήπεδο

Ο Ιωάννης πήρε μια απόφαση όπως βέβαια έχει το απόλυτο δικαίωμα. Άλλωστε νομίζω ότι είναι μια απόφαση που είχε πάρει εδώ και πολύ καιρό. Ταυτόχρονα είναι και δικαίωμα κάθε οπαδού να νιώθει όπως νιώθει γιατί μπορεί να λέμε ότι ο πρωταθλητισμός είναι επαγγελματικός αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ όπως και το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται άμεσα στο θυμικό και στο συναίσθημα κάθε ανθρώπου και ειδικά κάθε οπαδού που δένεται με παίκτες και πρόσωπα εκτός από τη φανέλα.

Ο Ιωάννης είναι γεγονός ότι ήρθε με μεγάλες προσδοκίες στον Ολυμπιακό, προσδοκίες που δυστυχώς και για αυτόν και για την ομάδα δεν κατάφερε να δικαιώσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιθανόν να φταίνε και οι δύο πλευρές. Κανείς δεν ξέρει εκτός από αυτούς που είναι μέσα στην ομάδα.

Βέβαια το ότι ο Παπαπέτρου δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν όλοι στον Ολυμπιακό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει στην επόμενη του ομάδα και βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πάψει να είναι ο Ολυμπιακός των μεγάλων απαιτήσεων και των μεγάλων ραντεβού επειδή έχασε τον Παπαπέτρου. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος που δεν θα σβήσει επειδή έχασε έναν παίκτη. Αν είναι δυνατόν.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει πλέον να προχωρήσει στην επόμενη μέρα και να επενδύσει σε δυο νέα παιδιά εκ των Μποχωρίδη , Λαρεντζάκη και Σαλούστρο που θα δυναμώσουν και πάλι τον Ελληνικό κορμό.

Τέλος ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πολλούς παίκτες που στη πλειοψηφία τους στον Ολυμπιακό γίνανε παίκτες και φτιάξανε το όνομα τους. Μεγάλη απώλεια οι Χάινς και Χάντερ αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού δεν μπορούσε να κοντράρει οικονομικά. Μεγάλη απώλεια ο Χάκετ και κατά την προσωπική μου άποψη και μεγάλο λάθος. Από Έλληνες μεγάλη απώλεια ήταν ο Σλούκας που όπως και ο Παπαπέτρου αποχώρησε με βασικό ζητούμενο ένα μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα. Κατά αρχάς η άποψη μου είναι ότι οι ρόλοι μέσα σε μιά ομάδα δεν κερδίζονται μέσα απο συμβόλαια ούτε χαρίζονται και απονέμονται. Κερδίζονται μέσα στο γήπεδο. Αν όμως υποθέσουμε ότι οι ρόλοι χαρίζονται τότε έχω να πω ότι αν στα 20 σου σου δίνεται ο ρόλος του πρωταγωνιστή σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης παίρνεις πρέπει να εκτιμάς την ομάδα που στα 20 σου σε έκανε παίκτη ευρωλίγκας. Αυτά...