Σε πρώτο πλάνο ο Κόπονεν για τον Παναθηναϊκό

Στο ενδεχόμενο που δεν ανανεώσει ο Νίκος Παππάς με τον Παναθηναϊκό, οι "πράσινοι" θα στραφούν στην απόκτηση του Φιλανδού σουτέρ, Πέτερι Κόπονεν.

Σε πρώτο πλάνο ο Κόπονεν για τον Παναθηναϊκό

Όλα δείχνουν πως ο Νίκος Παππάς δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας γκαρντ απέρριψε τις δύο προτάσεις ανανέωσης από τους "πράσινους" (η τελευταία ήταν διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές το 1.300.000 ευρώ), γεγονός το οποίο και δυσαρέστησε την διοίκηση του "τριφυλλιού" και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Η υπόθεση του δεν θεωρείται "τελειωμένη", ενδέχεται να υπάρξει και νέα προσέγγιση, αλλά στον Παναθηναϊκό έχουν έτοιμη την εναλλακτική λύση. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Πέτερι Κόπονεν! Στο ενδεχόμενο που δεν προχωρήσει η υπόθεση του Νίκου Παππά, οι "πράσινοι" θα κινηθούν για την απόκτηση του 30χρονου (13/4/1988) Φιλανδού διεθνή γκαρντ, ο οποίος κινείται ελεύθερος στην αγορά.

Ήταν παίκτης της Χίμκι για μία τετραετία (2012-2016), ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην EuroLeague, είχε μέσο όρο 7.9 πόντους (46.8% δίποντα), έχοντας για μεγάλο του "όπλο" την εκτελεστική του δεινότητα από την περιφέρεια. Μέτρησε ποσοστό 51.1% στα τρίποντα, με 47/92 σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα. Οι Καταλανοί, όμως, αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την συνεργασία μαζί του, καθώς επιθυμούν να κάνουν ανανέωση στο ρόστερ τους.

Δυσαρέσκεια υπάρχει στον Παναθηναϊκό και για την συμπεριφορά του Μάικ Τζέιμς. Ο αθλητής αξιώνει ετήσιες αποδοχές που φτάνουν το 1.600.000 ευρώ, οι "πράσινοι" έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτά τα χρήματα, για εκείνους ο παίκτης αποτελεί παρελθόν, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ προσπαθεί να κάνει... πολιτική μέσω τουίτερ, κάνοντας διάφορα σχόλια για τον τρόπο που κινείται στις μεταγραφές το "τριφύλλι", παίρνοντας θέση για τις αποφάσεις της διοίκησης. Η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται αντιεπαγγελματική.