ΕΣΚΑ: Ανακοίνωση και Τροποποιητική Προκήρυξη για Α’ Εφήβων- Νεανίδων- Παίδων- Κορασίδων 2020-2021

Η ΕΣΚΑ ενημερώνει τα σωματεία - μέλη της σχετικά με τα πρωταθλήματα Α΄ Εφήβων, Α΄ Νεανίδων, Α΄ Παίδων και Α΄ Κορασίδων

ΕΣΚΑ: Ανακοίνωση και Τροποποιητική Προκήρυξη για Α’ Εφήβων- Νεανίδων- Παίδων- Κορασίδων 2020-2021

Η ΕΣΚΑ ενημερώνει όλα τα σωματεία-μέλη της που δήλωσαν συμμετοχή την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2020-2021) στα Πρωταθλήματα Α΄ Εφήβων, Α΄ Νεανίδων, Α΄ Παίδων και Α΄ Κορασίδων και που από τη συμμετοχή τους στην Τελική Φάση των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων προκύπτει μοριοδότηση για είσοδο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, πως μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την διοργάνωση των προαναφερόμενων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Κατόπιν συνάντησης της ΕΣΚΑ με τα παραπάνω ενδιαφερόμενα σωματεία, η πλειοψηφία εξέφρασε την επιθυμία να μην ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Αλλά η πρώτη Ένωση της χώρας, χωρίς να μπορεί να παραβλέψει τον προγραμματισμό αγώνων των άλλων τοπικών ενώσεων, θεωρεί ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και εκπροσώπηση από την Ένωση της Αττικής, που στην δύναμή της απαριθμεί τον μεγαλύτερο αριθμό σωματείων και κατά συνέπεια αθλητών – αθλητριών.

Για τον λόγο αυτό η ΕΣΚΑ εκδίδει την τροποποιητική της ειδικής προκήρυξης των συγκεκριμένων Πρωταθλημάτων, ώστε να προκύψει Πρωταθλητής και από την μεγαλύτερη Ένωση της Ελλάδας, πάντα σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση πραγματοποίησης των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

-Ακολουθεί η Τροποποιητική Προκήρυξη Α’ κατηγορίας Πρωταθλημάτων Παίδων- Εφήβων- Κορασίδων – Νεανίδων αγωνιστικής περιόδου 2020-2021:
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-Π-Ε-Κ-Ν.pdf