Έτοιμος για την άνοδο ο Ολυμπιακός Β΄

Το πρωτάθλημα της Α2 ξεκινάει και πάλι σήμερα, με τον Ολυμπιακό Β΄ αποφασισμένο να κερδίσει την άνοδο στη Basket League

Έτοιμος για την άνοδο ο Ολυμπιακός Β΄

Και να, αυτό που λίγοι περίμεναν να συμβεί γίνεται πραγματικότητα και η Α2 επιστρέφει από σήμερα στη δράση! Πέρασαν πέντε ολόκληροι μήνες από το τελευταίο παιχνίδι και οι ομάδες επιστρέφουν στο παρκέ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να βγουν οι δύο ομάδες που θα ανέβουν στην Α1. Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί κανονικά (είχαν προλάβει να γίνουν 5 αγωνιστικές) και στη συνέχεια οι 8 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα παίξουν στον δεύτερο γύρο, αφού αλλιώς θα γίνονταν αγώνες μέχρι τον… Αύγουστο. Ο πρώτος της κανονικής περιόδου θα ανεβεί απευθείας στην Α1 και το δεύτερο εισιτήριο ανόδου θα βγει από τα πλέι οφ, όπου θα παίξουν οι ομάδες από τις θέσεις 2 έως 5.

Δεδομένης της ιδιαίτερης κατάστασης, και αφού δεν προβλέπεται να ξεκινήσει η Β’ Εθνική, δεν θα πέσει καμία ομάδα. Παρ’ όλο μάλιστα που δεν θα υπήρχαν κυρώσεις, μόνο δύο ομάδες αποφάσισαν να μη συνεχίσουν, το Αγρίνιο και ο Κόροιβος, κόντρα στις… κακές γλώσσες που έλεγαν ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 5-6 ομάδες. Οι υπόλοιπες αποφάσισαν να κατέβουν, λειτουργώντας με το συναίσθημα και ίσως γιατί σε όλους έλειψε πολύ το μπάσκετ!

Το ενδιαφέρον λοιπόν επικεντρώνεται στη μάχη της ανόδου. Ο Ολυμπιακός Β’, την ώρα που η πρώτη ομάδα θα κάνει… πρόωρες διακοπές, θα έχει φουλ δράση με στόχο την επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ! Ο Δημήτρης Τσαλδάρης και οι παίκτες του είναι έτοιμοι να φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή, αν και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Ακόμη και με την τωρινή κατάσταση, η Α2 παραμένει ένα σκληροτράχηλο πρωτάθλημα και τίποτα δεν σου χαρίζεται!

Ποιοι θα είναι οι κύριοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού Β’; Ένα γκρουπ έξι ομάδων θα λέγαμε. Ο Απόλλων Πατρών που δεν το κρύβει ότι θέλει πολύ να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, η επίσης φιλόδοξη Ελευθερούπολη, η δυνατή Καρδίτσα, ο άκρως υπολογίσιμος Οίαξ Ναυπλίου και δύο ιστορικές ομάδες της Αθήνας. Το Παγκράτι που είχε κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό Β’ και το Μαρούσι που μπαίνει στην επανέναρξη ως μόνο αήττητο!

Φυσικά, δεν πρέπει να παραγνωριστούν και οι υπόλοιπες ομάδες, όπως το Ψυχικό, ο Πανερυθραϊκός, ο Αμύντας, ο Τρίτων, η Δάφνη Δαφνίου, η Καβάλα και ο Φίλιππος Βέροιας. Ο τελευταίος μάλιστα ξεκινάει από την αρχή το πρωτάθλημα, έχοντας να δώσει 13 αγώνες σε 47 ημέρες!

Για να βγάλουμε πάντως πιο ασφαλή συμπεράσματα, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο και να δούμε πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες. Η αγωνιστική απραξία τόσου καιρού δεν είναι παίξε-γέλασε και σίγουρα θα έχει αφήσει τα σημάδια της. Θα υπάρχουν και απουσίες σε διάφορες ομάδες και το κυριότερο είναι να μην έχουμε τραυματισμούς, αφού εγκυμονεί κινδύνους η επιστροφή χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία.

Ας ευχηθούμε λοιπόν όλα να πάνε καλά και να έχουμε όμορφους αγώνες! Με την Μπάσκετ Λιγκ πια να μη συγκινεί, η Α2 και οι μικρότερες κατηγορίες είναι η χαρά όσων αγαπούν το μπάσκετ!

Και ευκαιρία να ξεχαστούμε λίγο και από τον… πόλεμο που γίνεται για την καρέκλα του προέδρου στην ΕΟΚ.