Και τώρα τετ α τετ με τον Σπανούλη

Μετα την ανακοίνωση του Ντέιβιντ Μπλατ από τον Ολυμπιακό, από αύριο (28/6) παίρνουν σειρά οι ανανεώσεις των συμβολαίων των Ελλήνων παικτών. 

Και τώρα τετ α τετ με τον Σπανούλη
Eurokinissi

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού από την Τρίτη (26/6), με τους αδελφούς Αγγελόπουλους και το Έλληνα προπονητή να βγάζουν κοινή ανακοίνωση αποχαιρετισμού. Οι «ερυθρόλευκοι» σήμερα ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον επιτυχημένο προπονητή Ντέιβιντ Μπλατ και από αύριο θα αρχίσουν να υλοποιούν τα σχέδια τους για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Πρώτος στον «χορό» των συζητήσεων για ανανέωση του συμβολαίου του, θα μπει ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα για τον σύλλογο. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι «επαφές» με τους δύο «Παπ». Ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου είναι δύο παίκτες από την ραχοκοκαλιά του ελληνικού «κορμού» στο ρόστερ του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να επιθυμούν την παραμονή των δύο καλαθοσφαιριστών στο λιμάνι.

Το κεφάλαιο Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στη... βάση του το 2016, μετά το πέρασμα του από την Μπαρτσελόνα και ομάδες του «μαγικού κόσμου» του NBA. O 28χρονος καλαθοσφαιριστής έχει δεχτεί πρόταση από σύλλογο της Τουρκίας, αλλά πρώτα θα «κάτσει στο τραπέζι» με τον Ολυμπιακό, συζητώντας για νέο συμβόλαιο. Μάλιστα υπάρχει μία φημολογία ότι οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζουν πρόταση για συμβόλαιο διάρκειας 3 χρόνων στον Έλληνα σμολ φόργουρντ με συνολικές απολαβές κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η περίπτωση του Παπανικολάου δείχνει σαφώς πιο βατή από αυτή του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο Παπαπέτρου και οι επιθυμίες του

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θέλει να παραμείνει στο ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό. Το «δέσιμο» του με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας και τον σύλλογο είναι μεγάλο, κάτι που φάνηκε και στον γάμο του Γιώργου Πρίντεζη την Δευτέρα (25/6), με τον Ιωάννη να είναι ο κουμπάρος. Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τον 24 παίκτη είναι ο ρόλος του και ο χρόνος συμμετοχής του στο παρκέ, καθώς τα τελευταία χρόνια αποτελεί την εναλλακτική λύση των Παπανικολάου (στο «3») και Πρίντεζη (στο «4»). Εκτός από την διοίκηση αναμένεται να κάνει συζήτηση και με τον νέο προπονητή των «ερυθρόλευκων», Ντέιβιντ Μπλατ», με τον 59χρονο τεχνικό να του αναλύει το πλάνο που έχει για τον ίδιο.

Σε δεύτερη μοίρα περνάει το οικονομικό σκέλος. Οι Πειραιώτες σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμοι να του προσφέρουν συμβόλαιο διάρκειας 2+1 χρόνων, με τις απολαβές του να αυξάνονται ραγδαία από τις τωρινές (παίρνει περίπου 450.000 το χρόνο). Στην περίπτωση του Παπαπέτρου εμπλέκεται και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος λατρεύει σε κάθε ευκαιρία να υποβαθμίζει την ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά κάθε χρόνο προσπαθεί να πάρει κάποιο κομμάτι της.