H συνήθεια του Παναθηναϊκού να "χτυπά" παίκτες του Ολυμπιακού

Στον Παναθηναϊκό σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να υποβαθμίζουν την ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά κάθε χρόνο προσπαθούν να πάρουν κάποιο κομμάτι της. Από τον Μάντζαρη στον Παπαπέτρου. 

H συνήθεια του Παναθηναϊκού να "χτυπά" παίκτες του Ολυμπιακού

Μπορεί τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό να προσπαθούν να υποβαθμίσουν, να υποτιμήσουν και να φθείρουν τόσο την ομάδα, όσο και τους μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού, αλλά το εντυπωσιακό είναι πως κάθε χρόνο βάζουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο και από έναν παίκτη των "ερυθρολεύκων".

Η... ιστορία ξεκίνησε το 2014, με τον Ολυμπιακό να έχει κατακτήσει τα επί δύο συναπτά έτη πρωταθλήματα Ευρώπης. Εκείνο το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μία απρόσμενη κίνηση, προσφέροντας στους Πειραιώτες 300.000 ευρώ (!) για την αγορά των δικαιωμάτων του Βαγγέλη Μάντζαρη. Μάλιστα, το γεγονός το δημοσιοποίησαν οι "πράσινοι" με ανακοίνωση τους. Για τον Έλληνα πλέι-μέικερ ενδιαφέρθηκαν και το περασμένο καλοκαίρι, πίεσαν καταστάσεις ώστε να τον κάνουν δικό τους, αλλά ο αθλητής ανανέωσε για δεύτερη φορά το συμβόλαιο του με τους "ερυθρόλευκους" έως και το 2020.

Το καλοκαίρι του 2015, το συμβόλαιο του Κώστα Σλούκα ολοκληρωνόταν με τον Ολυμπιακό, οι δύο πλευρές βρέθηκαν σε διαπραγματεύσεις, αλλά ακολούθως ο παίκτης αποχώρησε από το μεγάλο λιμάνι, επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του στην Φενέρμπαχτσε. Στο μεσοδιάστημα όμως, με την περίπτωση του ασχολήθηκε "ζεστά" και ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα, το "τριφύλλι" του κατέθεσε δύο προτάσεις, τις οποίες και τις αρνήθηκε ο αριστερόχειρας γκαρντ, με την τελευταία να είναι και δελεαστική: 4.000.000 ευρώ για τέσσερα χρόνια.

Τον Γενάρη του 2016, με τον Κώστα Παπανικολάου να έχει πάρει απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη, αφήνοντας το ΝΒΑ, ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός. Ναι μεν ο Έλληνας φόργουορντ κατέληξε στους Πειραιώτες, στους οποίους και είχε δώσει ξεκάθαρη προτεραιότητα, αλλά οι "πράσινοι" έκαναν και εδώ δυναμικό μπάσιμο για την απόκτηση του: του προσέφεραν συμβόλαιο 2,5 ετών με συνολικές απολαβές 2.500.000 ευρώ, αλλά ο αθλητής επέστρεψε στους "ερυθρόλευκους" και μάλιστα με λιγότερα χρήματα.

Το καλοκαίρι του 2017, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Ματ Λοτζέσκι, με τους Πειραιώτες να είναι συγκρατημένοι με την κατάσταση υγείας του παίκτη, καθώς αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Τελικά, οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν να μην του ανανεώσουν το συμβόλαιο, δεν του έκαναν καμία πρόταση και τον άφησαν ελεύθερο. Την ευκαιρία φρόντισε να την... αρπάξει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μη έχοντας και ιδιαίτερο ανταγωνισμό, κατάφερε να αποσπάσει το "ναι" του Αμερικανού φόργουορντ. To "τριφύλλι" θέλησε να... κοκορευτεί για την εξέλιξη της υπόθεσης, με τον Ολυμπιακό όμως να αντιδρά με μία επική και χιουμοριστική ανάρτηση στα social media, λέγοντας τα εξής προς τους "πράσινους": "Στους τρεις, ο ένας δώρο".

Φέτος, στον Παναθηναϊκό έχουν ήδη πλησιάσει την πλευρά του Ιωάννη Παπαπέτρου, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους στον παίκτη του Ολυμπιακού, στην αγαπημένη τους... συνήθεια. Οι "πράσινοι" είχαν ενδιαφερθεί "ζεστά" για εκείνον και το καλοκαίρι του 2013, οι δύο σύλλογοι έδωσαν δυνατή μάχη για την απόκτηση του, με τον τότε 19χρονο παίκτη του Κολεγίου του Τέξας, να αποφασίζει να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, λέγοντας "όχι" στο "τριφύλλι". Πέντε χρόνια μετά, ο "αιώνιος" αντίπαλος και πάλι επιστρέφει για να τον κάνει δικό του. Ο αθλητής έχει τονίσει πως προτεραιότητα του είναι οι "ερυθρόλευκοι", όπως και θέληση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, είναι να τον κρατήσουν στο μεγάλο λιμάνι.

Πέρα από τις συγκεκριμένες γνωστές περιπτώσεις, στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους και σε άλλους παίκτες του Ολυμπιακού. Επιχείρησαν πέρσι να κάνουν δικό τους τον Μπράιαν Ντάνστον, κοίταξαν "ζεστά" την περίπτωση του Κεμ Μπιρτς, ενώ τόσο το 2009, όσο και το 2012, έριξαν... ματιές και για τον Γιώργο Πρίντεζη.